Oförglömliga kungliga Nobelfrisyrer
1:16

Efter reklamen: Oförglömliga kungliga Nobelfrisyrer

(1:16)

Slå på ljud

Trenden att göra en hårdetox har tagit sin början bland influencers på sociala medier-appen Tiktok, och innebär att man låter bli att varken tvätta håret eller använda produkter i det på en hel vecka. Efter att veckan har gått tvättar man sedan håret med ett djuprengörande schampo.

Journalisten Renee Rodrigiuez på sajten Popsugar gav sig på att testa den nya trenden, för att kunna dela med sig av hur det känns och slå fast om det är något att rekommendera eller inte.

”Även om jag va nyfiken på att testa ett nytt schampo så gjorde tanken på att inte tvätta mitt hår på sju dagar mig lite nervös. Vanligtvis tvättar jag håret var fjärde eller femte dag, men det är det längsta jag har gått utan att tvätta det. Vid dag fem är mitt hår vanligtvis en oljig, fettig sörja och jag är mer än redo att tvätta det”, skriver hon på Popsugar.

Jennifer Lopez stora hårförändring

Att låta bli att tvätta håret i en hel vecka, och dessutom inte få använda torrshampo, var därför en stor utmaning.

De första dagarna gick som förväntat, då såg håret ut som vanligt efter att ha tvättats och stylats. Renees utmaningar började komma efter dag tre, då hon ville använda torrschampo men helt enkelt inte fick.

”Utan mitt torrschampo upptäckte jag hur flottigt mitt hår blev, och ärligt talat... det såg inte bra ut”.

Så blir håret efter detox

Vid dag sex skriver journalisten att hon hade glömt bort hur det kändes att ha rent hår överhuvudtaget, och håret åkte upp i en knut för att dölja det värsta. När dag sju äntligen kom var det dock dags att testa det djuprengörande schampot, och se om detoxen hade gett resultat. Efter att ha tvättat håret två gånger med schampot tyckte Renee fortfarande att håret kändes lite underligt, men bestämde sig för att tro på processen och torka håret. Och då kom resultatet!

Frisören: De här produkterna skulle jag aldrig använda

”Efter att ha fönat håret upptäckte jag genast hur bra mitt hår kändes. Även om mina toppar kändes lite torrare än vanligt (antagligen för att jag skippade balsam) så kändes resten av håret fantastiskt. Det var superlätt, hade stuns och kändes renare än det hade gjort på åratal.”

Blir du sugen på att testa?

The Storytellers – Lyssna med Louise
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)

Slå på ljud
Mest läst