Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Detaljerna som gör att du ser äldre ut än du är

02 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPEXELS
Att se äldre ut än man är och känner sig är det inte många som vill göra.
Men för att slippa addera år till ditt utseende är det inte nödvändigtvis rynkor eller grått hår det hänger på – snarare ligger det i detaljerna!
Här är sju saker som gör att du ser äldre ut än du är.
Annons
5 saker som får dig att se äldre ut än vad du ärBrand logo
5 saker som får dig att se äldre ut än vad du är

Tunna och ljusa ögonbryn

Ögonbryn drar ett stort lass för att forma ansiktet. Enligt experter finns det några olika typer av ögonbryn som gör att ansiktet de sitter i ser äldre ut.

1. Ögonbryn som ser artificiella ut, med för mycket smink och produkter.

2. Ljusa ögonbryn, som antingen är färgade eller naturligt ljusa. Man associerar åldrande med ljusnande hår, och ju mer kontraster det är i ögonbrynen desto yngre ser du ut.

3. Om du inte fyller i slutet av ögonbrynen.

4. Tunna ögonbryn. Precis som med lust hår förknippas tunnhårighet med åldrande – medan fylliga bryn signalerar ungdomlighet.

Artificiellt fyllda läppar

De läppar du har naturligt är de som upplevs som mest harmoniska med dina övriga ansiktsdrag. Visst kan fylliga läppar ge ett ungdomligare utseende, men för mycket fillers kan istället få motsatt effekt och göra att du uppfattas som äldre än du är.

Annons

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Hårfärg som inte matchar din hudton

Om du har en varm hudton och färgar håret svart, eller i en kall mörk nyans, så kommer härfärgen och hudtonen att krocka med varandra, och göra att du ser äldre ut. Ringarna under ögonen blir tydligare, och huden kan uppfattas som rödare.

För mycket smink

Ibland är det bättre med mindre. Om du lägger för mycket foundation så kan det tjocka lagret göra att du uppfattas som äldre. Det kakiga sminket framhäver fina linjer och rynkor, och gör dem mer framstående.

Gula tänder

Med åldern är det lätt att tänderna gulnar av kaffe, te och annat – och tänder som inte är vita är något som förknippas med åldrande. Att bleka tänderna – förslagsvis hos tandläkare så att det görs på rätt sätt – gör att du uppfattas som yngre.

Komplicerade och omoderna frisyrer

En daterad frisyr kan göra att du upplevs som övervintrad och omodern, vilket i sin tur gör att du känns äldre än du är.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna

Källa: Brightside.

Annons