5 saker som får dig att se äldre ut än vad du är
1:08

Efter reklamen: 5 saker som får dig att se äldre ut än vad du är

(1:08)

Slå på ljud

Tunna och ljusa ögonbryn

Ögonbryn drar ett stort lass för att forma ansiktet. Enligt experter finns det några olika typer av ögonbryn som gör att ansiktet de sitter i ser äldre ut.

1. Ögonbryn som ser artificiella ut, med för mycket smink och produkter.

2. Ljusa ögonbryn, som antingen är färgade eller naturligt ljusa. Man associerar åldrande med ljusnande hår, och ju mer kontraster det är i ögonbrynen desto yngre ser du ut.

3. Om du inte fyller i slutet av ögonbrynen.

4. Tunna ögonbryn. Precis som med lust hår förknippas tunnhårighet med åldrande – medan fylliga bryn signalerar ungdomlighet.

6 enkla sätt att se yngre ut med smink

Artificiellt fyllda läppar

De läppar du har naturligt är de som upplevs som mest harmoniska med dina övriga ansiktsdrag. Visst kan fylliga läppar ge ett ungdomligare utseende, men för mycket fillers kan istället få motsatt effekt och göra att du uppfattas som äldre än du är.

Hårfärg som inte matchar din hudton

Om du har en varm hudton och färgar håret svart, eller i en kall mörk nyans, så kommer härfärgen och hudtonen att krocka med varandra, och göra att du ser äldre ut. Ringarna under ögonen blir tydligare, och huden kan uppfattas som rödare.

För mycket smink

Ibland är det bättre med mindre. Om du lägger för mycket foundation så kan det tjocka lagret göra att du uppfattas som äldre. Det kakiga sminket framhäver fina linjer och rynkor, och gör dem mer framstående.

5 sköna foundations som passar mogen hy

Gula tänder

Med åldern är det lätt att tänderna gulnar av kaffe, te och annat – och tänder som inte är vita är något som förknippas med åldrande. Att bleka tänderna – förslagsvis hos tandläkare så att det görs på rätt sätt – gör att du uppfattas som yngre.

Komplicerade och omoderna frisyrer

En daterad frisyr kan göra att du upplevs som övervintrad och omodern, vilket i sin tur gör att du känns äldre än du är.

The Storytellers – Lyssna med Sanna
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Slå på ljud

Källa: Brightside.

Mest läst