Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

5 sköna foundations som passar mogen hy

21 sep, 2021 
julianne moore på catwalken
Sammetslena baser med välgörande hybridformulas glider på lätt, jämnar ut ytan och får din hud att stråla.
Annons
6 kändisar som gått osminkade på röda mattanBrand logo
6 kändisar som gått osminkade på röda mattan

Har din gamla trogna foundation börjat bete sig märkligt? Är det knepigt att få samma fina resultat vad du än gör? Det händer mycket med huden under åren och förutsättningarna kanske ser helt annorlunda ut nu än för tio år sedan. Precis som vi behöver anpassa hudvården så är det samma med dina basprodukter för att få ett så fint resultat som möjligt. För det är möjligt att få det även på en mogen hy. Det har hänt så mycket spännande de senaste åren när det gäller formula och teknologi som gör det lättare att få på din foundation sömlöst även om underlaget inte är helt slätt. Med det sagt så betyder det inte att mogen hy är samma för alla. För många blir huden torrare när vi blir äldre men har du alltid haft en lite fetare hy kanske den nu är ganska så normal. Bara lite tunnare och med fler linjer. Andra upplever att den blir känsligare och därför reagerar mot parfymer och andra ingredienser.

Bäst för normal hy

tunn foundation med magisk effekt

Skin Fetish Sublime Skin Foundation från Pat McGrath är så tunn och lätt på huden att man knappt kan tro det när man ser vilken effekt den ger. Det här är en foundation som ger snyggare hud med liten insats, trollar bort linjer och ojämnheter utan problem och ger finfin lyster. Som din hud fast mycket bättre. Dessutom har du 36 olika nyanser att välja mellan.

Annons

Skin Fetish Sublime Skin Foundation från Pat McGrath kostar 859 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Bäst för känslig hy

lätt gelfoundation med återfuktande ingredienser

Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel SPF 30 från Bare Minerals är både parfymfri och fri från olja som kan vara irriterande för känslig hy. Den sköna gelcremen innehåller däremot massor av fuktgivande ämnen som glycerin, hyaluronsyra och squalane, känns lätt och sval och ger en fräsch finish med naturlig lyster. Och den har ett högt solskydd. Du får dock inte supertäckning. Vill du dölja rodnader bör du välja en annan foundation, t ex CC+ från It Cosmetics. Complexion Rescue finns i 18 nyanser som går från riktigt ljus till riktigt mörk.

Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel SPF 30 från Bare Minerals kostar 449 kr och den finns här (reklamlänk).

Bäst för torr hy

krämig foundation med utjämnande effekt

Age Perfect Beautifying Serum Foundation från L'Oréal har en rik, silkeslen och krämig formula som trots att den känns lite kraftigare ger en väldigt naturlig och fin finish. Den innehåller något som kallas kollagenfraktioner vilket ska ge mindre fina linjer och fastare hy över tid. Det kan vi inte se än, produkten lanserades precis. Men den är skön på huden, silikoner får den att glida på sömlöst och den sitter hela dagen utan att lägga sig i ojämnheter. Och det till riktigt plånboksvänligt pris. Det finns bara 6 nyanser, inga på den mörkare skalan.

Annons

Age Perfect Beautifying Serum Foundation från L'Oréal Paris kostar 189 kr och den finns här (reklamlänk).

Bäst för fet hy

krämig serumfoundation

Even Better Clinical Serum Foundation SPF 20 från Clinique är inte bara laddad med pigment och mineralfilter. Den krämiga formulan innehåller också ett vårdande serum bestående av C-vitamin, hyaluronsyra, koffein och salicylsyra. Det ger direkt jämnare struktur och färg samtidigt som du får en klarare hudton på sikt. Den finns i 42 nyanser.

Even Better Clinical Serum Foundation från Clinique kostar 359 kr här (reklamlänk).

Bäst för ojämn hy

krämig och lättonad foundation i stiftform

Vital Skin Foundation från Westman Atelier är en krämig formula på stift som smälter fint in i huden och gör den betydligt jämnare och fräschare med en mjuk lyster. Du kan lägga den väldigt tunt och om du vill enbart på utvalda partier men också bygga upp till medeltäckning utan att det blir kakigt. Den är lätt att korrigera under dagen och nästan löjligt enkelt att tona in i din hy så att alla kanter försvinner. Bland de hudälskande ingredienserna hittar du bl a kokosolja, phytosphingosine och squalane som ger både näring och fukt och har antiinflammatorisk effekt. Här finns 21 nyanser att välja mellan.

Vital Skin Foundation från Westman Atelier kostar 770 kr och du hittar det här.

Annons