Julianne Moore med naturligt smink
10 kändisars make-up fria selfies
1:02

Efter reklamen: 10 kändisars make-up fria selfies

(1:02)

Slå på ljud

Använd ansiktskräm före foundation

Att applicera krämig foundation direkt på huden utan att använda hudvård innan är kanske något man kan komma undan med i ungdomen (knappt då ens), men ju äldre man blir desto viktigare är det att vara ordentligt återfuktad innan man sminkar sig. När man blir äldre sjunker hormonnivåerna, vilket gör att huden blir torrare med åren. Det kan i sin tur göra att ens foundation ser torr och kakig ut. Var därför noggrann med att använda en återfuktande ansiktskräm innan du sminkar dig – eller blanda den med din foundation.

3 nya sätt att kli kvitt pigmenteringar

Concealer mot mörka ringar – på rätt sätt

Concealer kan bli kontraproduktivt när man får rynkor under ögonen, då den ofta tjocka konsistensen samlas i vecken och gör att man ser äldre ut än vad man är. Var därför noga med hur du applicerar din concealer – lägg den bara i området närmast ögonvrån. På så sätt täcker du de mörka ringarna, utan att det blir kakigt på köpet.

goodluz

Böj ögonfransarna

Det här är ett enkelt steg som gör stor skillnad! Använd en ögonfransböjare och böj dina ögonfransar, så kommer du märka att du får en mer vaken blick, vilket ger ett piggt och ungdomligt intryck.

Kosttillskott för starkare hår och naglar – fungerar det?

Använd alltid solskyddsfaktor

Solskyddsfaktor kan förvisso inte gör att de rynkor man har försvinner, men dagligt användande av solskyddsfaktor året runt kan i alla fall förhindra att nya rynkor uppstår lika snabbt. SPF hjälper också mot pigmenteringar i huden, och en jämn hudton gör också att man ser yngre ut.

Robert Kneschke

Håll ögonsminket enkelt

Om man har problem med oljiga ögonlock är det lätt att tänka att man ska applicera mer ögonsmink för att väga upp – men tänk om. Grunda i stället med en ögonprimer för att få sminket att hålla, och använd sedan sparsmakat ögonskuggor i toner som smickrar dina färger.

Fem snyggaste färgerna att måla naglarna i till hösten

… och var försiktig när du tar bort det

När man ska sminka av sig på kvällen är man ofta otålig, och gör vad man kan för att få bort produkterna så snabbt som möjligt. Men att gnugga sig i ögonen med rengöring sliter på den tunna och känsliga huden kring ögonen, och gör att man lättare får rynkor. Använd dig av sminkborttagning eller en rengöringsolja för att få bort ögonsmink på skonsammast sätt.

BLACKDAY