Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
0:54

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep

(0:54)

Slå på ljud

Alla som sminkar sig, ofta eller sällan, känner nog igen sig i problemet när man plockar fram sminkväskan och möts av trubbiga använda pennor. Oavsett om det är en kajal, en ögonbrynspenna eller en läppenna så vill vi helst att pennorna ska vara vässade och skarpa för att få så bra resultat med sminket som möjligt. Men efter att ha använt pennorna några gånger blir de mer rundade och behöver vässas – speciellt om de är träpennor som inte har en ”vrida upp”-funktion.

De flesta har nog en gammal sminkpennvässare i necessären, men om man är på språng och inte har tillgång till den kan det göra att man hamnar i kniviga situationer.

Kändisarnas galnaste skönhetsknep

Vad många inte känner till är dock att pennvässaren kan finnas mer lättillgänglig än man tror – utan att man har en aning om det.

Inbyggd pennvässare på sminkpennorna

I en video på Tiktok visar en person hur hon upptäckt att hennes läppenna från hypade märket P. Louise har en inbyggd pennvässare. Hon ploppar av änden av pennan och vips har hon en liten pennvässare där, som hon kan vässa sin läppenna med.

Läppennan har en inbyggd pennvässare.

Foto: Tiktok.

– Jag var i dag år gammal när jag upptäckte att mina läppennor, kajalpennor och brynpennor gjorde detta. Förbluffande, säger användaren ayrshirefacepaints på Tiktok.

Så får du läppstiftet att sitta hela kvällen

Hon visar hur flera av hennes sminkpennor från olika märken också har samma funktion. Bland kommentarerna är det många som är förvånade av upptäckten.

”Herregud var är min sminkväska”, skriver en person exalterat.

”Herregud, är du seriös, jag ska direkt kolla i sminkväskan”, skriver en annan.

Alla sminkmärken har inte den här dolda funktionen, men det är fler än du kanske tror – så det är värt att kolla efter på sina egna pennor.

Mest läst