Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Enkla knepet för att raka benen sprids bland miljoner

23 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels, Tiktok.
De flesta som rakar benen har gjort det på samma sätt sedan tonåren.
Men nu sprids ett tips på sociala medier som många menar går mycket snabbare än det konventionella sättet – utan risk för skärsår.
– Det tog mig fem sekunder att raka benen i morse, säger Laura Henderson som gjort att knepet synts av miljoner.
Annons
Bästa metoderna för hårborttagning på salongBrand logo
Bästa metoderna för hårborttagning på salong

Raka benen är något som många kvinnor har gjort regelbundet sedan de var tonåringar, och teknikerna har inte utvecklats under årtiondena som gått. Man använder raklödder eller tvål för att smörja in benen, och rakar sedan med valfri rakhyvel i en uppåtgående rörelse, upp mot knät.

Men nu sprids det ett nytt sätt att raka benen på, som allt fler väljer att testa och hylla. Tiktok-användaren Laura Henderson testade knepet som sprids på sociala medier-appen, och var chockad över hur lätt det gick.

– Jag såg detta och det har förändrat mig för alltid. Du vet hur vi löddrar upp benen och rakar oss och rakar oss och vi gör allt det där, eller hur? Fel, säger hon i ett klipp som har setts över en miljon gånger.

Annons

Knepet går ut på att du istället för att lyfta rakhyveln och flytta den nederst på benet varje gång, så låter du den vara kvar på benet och fortsätta ner igen.

– Försök det här istället. Raka men inte lyfta, raka men inte lyfta. Det tog mig fem sekunder att raka benen imorse. Det är det snabbaste det har gått i mitt liv och du kan raka över knäna också utan att man skär sig, säger Laura Henderson i det virala klippet.

@lalalalauren00

Who freaking knew? Cause I didn’t🤯 thank you girl on tiktok—I am forever changed! #fy #fyp #foryou #shavingtips #shavinghack

♬ original sound - Lauren Henderson

Knepet för att raka benen hyllas

Klippet har gillats över 70 000 gånger, och i kommentarerna är det många som är imponerade.

”För första gången i mitt liv så är jag otålig på att raka benen imorgon”, skriver en person.

”Jag har rakat benen såhär i 20 år men det är bokstavligt talat mitt lata sätt”, skriver en annan.

”Jag testade det av nyfikenhet och det fungerar verkligen. Inga skärsår och lena ben”.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons