Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Enkla livsändringarna som gör att man ser yngre ut

01 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Känner du att åren har hunnit ikapp ditt utseende, eller kanske att du vill förhindra att så sker?
Då finns det saker man kan göra!
Här är några enkla livsstilsändringar som kan göra stor skillnad för hur gammal man ser ut att vara.
Annons
10 kändisar som ser yngre ut än vad de faktiskt ärBrand logo
10 kändisar som ser yngre ut än vad de faktiskt är

Ät frukt och grönsaker packade med C-vitamin

C-vitamin hjälper till att få igång kroppens kollagenproduktion, vilket i sin tur håller huden spänstig och gör att den behåller sitt ungdomliga utseende. Paprika, citrusfrukter och jordgubbar hjälper till att bygga ett glow inifrån.

Jordgubbar är en bra källa till c-vitamin.

Laxmiddag med bladgrönsaker – ja tack

Lax är rikt på omega 3-fettsyror, vilket hjälper till att reducera inflammation i kroppen, något som i sin tur påverkar hur huden ser ut. Fisken innehåller också vitamin D och antioxidanter, vilket minskar risken för hudcancer, akne och rosacea, menar dermatologen Lauren Ploch. Kombinera laxen med mängder av goda bladgrönsaker så får du i dig allt du behöver för att huden ska må bra. Bladgrönsaker innehåller ämnen som hjälper till att skydda och återfukta hudceller.

Annons

Återfukta inifrån!

Det är klart man ska smörja in ansiktet morgon och kväll, men vi får inte glömma bort att återfukta oss inifrån och ut. Vänta inte med att dricka vatten tills när du är törstig, för då är du redan lite uttorkad. Få i dig omkring 1,5 till 2 liter vatten om dagen varje dag, så kommer du märka att huden blir spänstigare och ser yngre ut. Dessutom kommer du känna att du mår bättre!

Ha mer sex

Du läste rätt! Forskning visar att regelbundet sex gör att man lever längre och behåller vitalitet.

Dra ner på alkoholen

Ja, vi vet, det är en tråkig punkt. Men medan ett glas vin om dagen enligt vissa forskningsstudier gör att man åldras långsammare, så gör överdrivet intag av alkohol att man ser äldre ut. Alkohol både torkar ut kroppen och kan i längden skada huden, så vill man behålla ett ungdomligt glow är det smart att köra minst varannan vatten.

532006042

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons