Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Lyxiga hårfärgerna som gör att du ser elegant ut

01 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografSipa USA
Amy Adams med rött glamouröst hår
Vem vill inte starta hösten med att se chic och elegant ut?
En tur till frisören och en uppdaterad hårfärg kan hjälpa till med just det.
Här är de bästa hårfärgerna att testa i höst för att ge ett exklusivt och lyxigt intryck!
Annons
Så färgar du ditt hår bäst hemmaBrand logo
Så färgar du ditt hår bäst hemma

Äntligen är hösten här, och vad passar bättre än att kickstarta den friska årstiden med en uppdaterad frisyr och en elegant look?

Genom att välja rätt hårfärg vid ett besök hos frisören så kan man göra mycket för att se mer elegant och lyxig ut. Ett trött barr kan på kort tid bli pricken över i:et på en chic höstlook, bara man ger det lite kärlek.

Men hur ska man tänka när man väljer hårfärg, och hur vet man vad man passar bäst i?

Jo, börja med att ta reda på om du har en varm eller kall underton i huden. Lättaste sättet att göra det på är att kolla på blodådrorna på din handled. Om ådrorna drar åt det gröna hållet har du en varm hudton, om de snarare är blå eller lila så har du en kall hudton.

Annons

För personer med kall hudton är det väldigt snyggt att välja hårfärger som varma blonda toner, rött och varmt brunt. Har man istället en varm hudton passar man bra i kallare bruna nyanser på håret, eller blont som drar åt champagne eller beiget.

Här är förslag på några vackra hårfärger som ger en lyxig look, att ha med som inspiration inför frisörbesöket!

Mustig brun med gyllene balayage

En blandning mellan vackert brunt och guldiga toner är aldrig fel, och ger en lyxig look inför mörkare tider. Balayage, som ger naturliga skiftningar i håret, har etablerat sig som en hårfärgningsfavorit det senaste decenniet, och är helt klart här för att stanna.

Brunt hår med gyllene balayage.

Chokladbrun

Är du sugen på att färga håret brunt, eller har redan brunt hår och vill bara göra en liten justering för att liva upp håret? Testa då en chokladbrun nyans – antingen en varm eller kall, beroende på din hudton och vad du har för hårfärg från början. Med chokladbrunt hår får man djup och nyans på ett sätt som är svårt att uppnå med helt svart hår, samtidigt som håret fortfarande upplevs som mörkt och elegant.

Annons
Bella Hadid är avslappnad elegant med sitt chokladbruna svall.

Naturligt rött

Den stora modefärgen för hösten är helt klart olika nyanser av rött – allt från kopparrött till kastanj är på tapeten. En naturlig röd nyans ger liv åt ansiktet och ser sofistikerat ut. Diskutera med din frisör för att komma fram till vilken typ av röd nyans som är mest smickrande för dig och din hudton.

Få lyckas se så eleganta ut som Hollywoodstjärnan Amy Adams, och hennes vackra hårfärg hjälper till.

Whiskeyfärgat

Den här vackra blandningen av brunt, rött och mahogany skriker lyxig höstlook. Genom de ljusare skiftningarna får håret liv, och kommer matcha de krispiga höstlöven på ett vackert sätt.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons