Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Experten: 5 bästa ansiktstvättarna för din hud

10 maj, 2022 
AvJessica blockström hember
Ansiktstvätt.
Med skönt hudvårdande ämnen gör moderna ansiktstvättar huden ren utan att torka ut – och med välformulerade konsistenser är de en dröm att använda. Här är fem favoriter för olika hudtyper.
Annons
Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svarBrand logo
Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svar

Verso

Cleansing Balm

Verso cleansing balm.
Verso cleansing balm.

Ett lyxigt, lent och snällt rengöringsbalm som får smuts, solskydd och makeup att lösas upp utan att störa hudens naturliga oljor. Det innehåller ingredienser som är milt peelande, barriärstärkande och rodnadsdämpande och lämnar ingen fet hinna efter sig.

Nyckelingredienser: Bisabolol, naringenin, panthenyl triacetat och jojobapärlor.

Maggie by Kakan

Cleansing Balm

Maggie by Kakan Cleansing Balm.
Maggie by Kakan Cleansing Balm.

Krämigt och effektivt rengöringsbalm som passar bäst om din hy är van vid aktiv hudvård. Förutom rengöring ger den både exfoliering och mekanisk peeling. Effekten är lenare yta med närmast polerad lyster. Bonus? Kan användas som ansiktsmask.

Annons

Nyckelingredienser: Bivax, glykolsyra, havreolja, salicylsyra, sheasmör, squalane och silica. Du kan läsa mer och köpa den här (reklamlänk).

Peter Thomas Roth

Water Drench Cloud Makeup Removing Gel

Peter Thomas Roth Water Drench Cloud Makeup Removing Gel.
Peter Thomas Roth Water Drench Cloud Makeup Removing Gel.

En oparfymerad rengöringsgel som mixas med vatten i handen och sedan masseras över ansiktet. Den återfuktande, lugnande och lätt skummande formulan fungerar även på vattenfast makeup som försvinner utan att huden känns torr.

Nyckelingredienser: Squalane, sodium PCA samt extrakt från läkemalva. Du kan läsa mer och köpa den här (reklamlänk).

Evy

Daily Cleanser Face Mousse

Evy Daily Cleanser Face Mousse.
Evy Daily Cleanser Face Mousse.

Fluffigt skum som masseras in över ansikte och hals men inte runt ögonen. Det oparfymerade innehållet har balanserande effekt på sebumproduktionen för att motverka stora porer. Tack vare aerosolflaska har man kunnat utesluta konserveringsmedel.

Annons

Nyckelingredienser: Glykol-, mjölk-, salicyl- och äppelsyra, oljedådra och sheasmör. Du kan läsa mer och köpa den här (reklamlänk).

Löwengrip

Clean & Calm Micellar Water

Löwengrip Clean & Calm Micellar Water.
Löwengrip Clean & Calm Micellar Water.

Ett härligt uppfriskande och närproducerat rengöringsvatten som smidigt tar bort smuts och lättare smink utan att du behöver skölja med vatten. Samtidigt får du lugnande, porminskande och återfuktande effekt tack vare ett koppel av välgörande ingredienser.

Nyckelingredienser: Allantoin, glycerin, hyaluronsyra och niacinamid. Du kan läsa mer och köpa den här (reklamlänk).

Tips: Investera i mjuka tvättlappar att svepa av din rengöring med. Det ökar lyxkänslan på rutinen och gör att du slipper vatten som droppar ner över armarna.

Annons

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons