Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna som målar concealer under ögonen
1:42

Efter reklamen: 3 vanliga misstag vi gör med huden och så fixar du dem

(1:42)

Mörka ringar under ögonen gör inte bara att man kan se väldigt trött ut. Det kan också plussa på flera år. Men vare sig du festat till dig de där ringarna eller bara har mörk hud här av naturen så finns det ett riktigt smart knep som verkligen gör skillnad, nämligen att använda en så kallad corrector. Det är en slags concealer med rosa eller persikotonade pigment som neutraliserar det blå i huden.

Succécremen vi älskar att ha i solen

Hur använder jag en corrector?

Den här typen av neutraliserande concealer lägger du på väldigt tunt på ren och väl återfuktad hud för att sedan applicera din vanliga concealer ovanpå. Kombinationen gör att de mörka ringarna försvinner framför dina ögon. Den mest kända är Beccas Under Eye Brightening, som kallats åtta timmars sömn på burk. Märket har dock gått i graven och produkten är helt slutsåld. Den kommer att komma tillbaka under Smashbox paraply men lanseringen har skjutits upp flera gånger. Så vad kan man använda istället? Jag har två favoriter.

Bästa corrector concealer just nu

corrector i färgen Light från Nars

Radiant Creamy Color Corrector Concealer från Nars är en tunnflytande produkt som är lätt att tona in i huden och sitter otroligt bra. Den har ganska rika pigment, därför behövs ytterst lite. Jag kombinerar den med märkets Radiant Creamy Concealer som glider på fint och inte lägger sig i linjer eller veck. Correctorn finns i tre nyanser för att passa olika hudfärger.

Radiant Creamy Color Corrector Concealer från Nars kostar 335 kr och du hittar den här (länk till Kicks).

corrector i färgen bisque från bobbi brown

Corrector från Bobbi Brown passar dig som vill ha en lite krämigare produkt. Den ger lite lyster och innehåller dessutom vårdande ingredienser. Du kan använda enbart denna men vill du verkligen trolla bort de mörka ringarna blir det bäst med concealer ovanpå. Denna corrector finns i hela åtta nyanser vilket gör det lätt att hitta en perfekt match.

Corrector från Bobbi Brown kostar 305 kr och du hittar den här (länk till Åhléns).

Hitta din nya parfym – inspirerade av älskade klassiker

När sätter man på concealer?

Jag tycker det är absolut enklast att använda corrector och concealer efter foundation. Då ser du var det verkligen behövs och behöver inte slösa på produkt i onödan. Dessutom riskerar du inte att "spä" ut färgen som du annars kan göra när du lägger foundation på concealern.

Var målar man concealer för bäst effekt?

Lite räcker lång väg. Du behöver inte ha varken corrector eller concealer över hela partiet under ögonen. Pröva och se hur det ser ut om du bara duttar lite vid inre ögonvrån och området precis nedanför. Där brukar de mörka blodkärlen lysa igenom som mest.

Bästa makeupnyheterna för läpparna just nu