Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Experten: Här är smarta makeupknepen som gett Kate en yngre look

15 jun, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
Har du koll på smarta sminkknepen som gör att du får en yngre look? Inte? Då ska du genast läsa vidare. Såhär gör hertiginnan Catherine!
Annons
Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegantBrand logo
Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegant

Oavsett om hon bakar cupcakes, underhåller lille prins Louis eller representerar på balkongen till Buckingham Palace, är Kate Middleton, hertiginnan Catherine, ständigt lika strålande. Nu avslöjar beautyexperten Amy Bates hur Kate, med hjälp av smarta makeupknep, förändrat sin look. Hon må ha fyllt 40 – men hon ser yngre ut än någonsin. Hur?

Kates ögonbryn

När vi åldras tenderar ögonbrynen att bli glesare. Men Kates bryn har lyckats med det motsatta. De har blivit fylligare och mörkare vilket gett henne ett mer ungdomligt utseende. Amy Bates, hårstylist, makeupartist och grundare av thebeautyrebellion.co.uk, förklarar varför:

– Om du har linjer och rynkor under ögat kan de rätta brynen dra uppmärksamheten bort från det området och göra linjerna mindre synliga.

Amy fortsätter:

– Då Kate var yngre var hennes bryn tunna och hårt plockade men nu växer de tillbaka – tjockare. Jag föreställer mig att en specialist har hjälpt henne att använda en teknik som HD-bryn (så kallad microblading), som gör brynen tonade och formade.

Annons

Kate har slutat med eyeliner

Kate har, i många år, ramat in ögat med kolsvart eyeliner. Men den är numera ett minne blott. Hertiginnan bär fortfarande eyeliner men den är mycket mjukare och inte för mörk. Hon föredrar nu rökiga bruna nyanser, som är mer smickrande.

– Tjocka linjer runt ögonen kan få människor att se äldre ut och Kate förstår detta. Många kvinnor har samma smink i flera år, men det fungerar inte nödvändigtvis med ett mognare ansikte. Att ta det lugnt med concealern är också viktigt, säger Amy Bates.

Hon fortsätter:

– Ibland, om människor försöker täcka fina linjer, använder de mer smink, men det kan faktiskt göra linjerna mer synliga. Kate vet att less is more.

Kates bleka läppar

Vi ser sällan hertiginnan i en djärv läppfärg. Hon tenderar att välja naturliga nyanser och fortsätter sin "less is more"-inställning till smink även där. Ett perfekt val – enligt makeupartisten.

– Kates läppglans förstärker bara hennes egen fina läppfärg.

Kate har också valt en ny frisyr, för att öppna upp sitt ansikte. Mer om den läser du här.

Annons