Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Expertens sminktips för att se piggare ut

10 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Det är lätt att känna sig trött och glåmig under höst- och vintermånaderna.
Men med några enkla sminkknep är det lätt att få ett piggare ansikte.
Sminkösen Dina Grinevica ger sina sex bästa tips för att fräscha upp looken!
Annons
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep

Det är nog många som känner sig glåmiga och trötta under de mörka vintermånaderna, och särskilt mogen hy har lätt för att bli torr och sakna lyster. Om du vill pigga upp ditt utseende går det ganska lätt med några smarta sminkknep.

Sminkösen Dina Grinevica delar med sig av sina allra bästa tips i The Sun, för att ge liv till ett trött ansikte.

Vikten av förberedelse

För att sminket ska sitta snyggt och hålla hela dagen är det viktigt att ge ansiktet rätt förutsättningar.

– En bra hudvårdsrutin är ett måste för att sminket ska sitta perfekt, så se till att rengöra, tona och smörja in dig, och använd en solskyddsfaktor, säger Dina.

Hon konstaterar att hudvården behöver åtminstone tio minuter att sjunka in innan det är läge att börja sminka sig.

Annons

Lätta produkter

När man känner sig grå i ansiktet är det lätt att känna att man vill ösa på med smink för att se snyggare ut – men tänk om. För mycket och för täckande produkter tynger ner ansiktet och kan faktiskt gör att man ser ännu tröttare ut. Om man har mogen hy är det viktigt att använda återfuktande produkter som inte torkar ut ansiktet ytterligare.

– För mogen hy tycker jag det är bäst att använda foundations med lätt eller medium täckning. Börja med litegrann, så kan du alltid bygga upp det mer.

Jennifer Lawrence visar att lätta krämprodukter ger en perfekt look.

Krämprodukter

När smink används på rätt sätt hjälper det till att framhäva dina drag, och göra dig till den snyggaste och fräschaste versionen av dig själv. Med hjälp av lite flytande concealer på rätt ställen ser du genast piggare ut.

Annons

– Applicera vid sidan av näsroten och på utsidan av ögat, och jobba sedan in det med en duttande rörelse med fingret. Jag älskar också att använda krämrouge, men applicera de närmare tinningarna i stället för mitt på kinden, för att få en lyftande effekt.

Balanserade bryn

Ögonbrynen är en viktig del av sminkrutinen, då de kan skapa balans åt hela ansiktet. Men precis som det är viktigt att inte glömma brynen, så får man vara försiktig för att inte sminka brynen för hårt och mörkt.

– Det bästa är att välja en färg som passar din hårfärg, eller lite mörkare om du är blond. Välj ögonbrynspuder i stället för pennor eller pomader för en mer naturlig look.

Neutrala ögon

För att ge ögonen en pigg och fräsch look är det bäst att hålla sig borta från mörka skuggor eller klara färger. Välj hellre neutrala bruna skuggor och minimalt med skimmer.

– Lägg en mjukt matt brun färg i ögonglobslinjen, och sedan ljusa färger på ögonlocket för att öppna upp ögonen.

Highlighter ett måste

Det allra bästa knepet för att se fräsch och pigg ut är highlighter – en hy med lyster känns livfull och välmående!

– Använd highlighter i områdena som träffas a mest ljus – kindbenen, ögonvrån, under ögonbrynen, nästippen och på amorsbågen.

Charlize Theron framhäver kindbenen med highlighter.
Annons