Den känsliga huden påverkas snabbt av vintertemperaturer och området kring ögonen blir, som du säkert vet, lätt torr med följden att mörka ringar blir mer framträdande. För att reducera de fina linjerna och få en piggare look är ögoncreme (förutom sömn!) en av lösningarna.

Nuförtiden i hudvårdsrutinernas tidevarv har nog de flesta en liten burk eller tub creme eller gel till ögonen i badrumsskåpet. Och det är klokt! En ögoncreme är i jämförelse med en vanlig ansiktscreme lättare i konsistensen vilket gör att den absorberas snabbare av den tunna huden. Använder man en ansiktscreme under ögonen kan det faktiskt få den oönskade effekten att huden blir tung och att eventuella påsar blir mer framträdande.

För att få ut det bästa och mesta av din ögoncreme är det viktigt att applicera den med lätta rörelser för att undvika ytterligare påfrestningar på den tunna huden. Det betyder inte att du måste stå och vara zen i 10 minuter framför spegeln och lägga på cremen med ytterst kontrollerade rörelser. Utan det räcker att du lägger på den så försiktigt du kan utan att trycka och slita för mycket i huden.

8 återfuktande ögoncremer

 

Ögoncreme som ska öka hudens egna produktion av kollagen och elastan. Cremen minskar mörka ringa och trötthetstecken. Från skådespelaren Noomi Rapace och hudvårdsproffset Lena Claessons märke N.C.P Essentials. (reklamlänk från Adtraction)

 

Lätt ögoncreme med uppljusande och lystergivande effekt som minskar intrycket av mörka ringar. Tack vare jasminextrakt blir huden återfuktad och fina linjer reduceras. Från Decléor. (reklamlänk från Apprl)

 

Oparfymerad ögoncreme för mogen hy som återfuktar och slätar ut. Från ACO. (reklamlänk från Adtraction)

Ögoncreme med retinol som ökar hudens fasthet och minska synligheten av fina linjer. Cremen återfuktar och skyddar det känsliga huden kring ögonen. Från Pixi. (reklamlänk från Apprl)

 

Med hjälp av en formula med bland annat blåbärs- och canolaoljor binder denna creme fukten och reducerar fina linjer runt ögonen. Dessutom är den oparfymerad. Från Lumene. (reklamlänk från Adtraction)

 

Skön ögongel med gurka och algextrakt samt biopeptider som återfuktar, stramar upp och lugnar den känsliga huden runt ögonen samtidigt som den reducerar torrhetslinjer. Från Ole Henriksen. (reklamlänk från Adtraction)

Mjukgörande ögoncreme med hyaluronsyra och photoperfector HD, som ska ge ordentligt med lyster. Från Filorga. (reklamlänk från Awin.com)

Skonsam och parfymfri ögoncreme som återfuktar och ger lyster. Från La Roche-Posay. (reklamlänk från Awin.com)

Läs även:
Skincity lanserar hudvårdslinjen Skincity Skincare

Makeupartisten tipsar: Så lyckas du med concealern