Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Rött läppstift – här är de bästa läppstiften som lyfter din look

12 dec, 2023 
Bästa röda läppstiftet
Hitta ditt favoritläppstift bland de här röda stjärnorna som både lyfter läpplooken och sitter snyggt i timmar – Feminas skönhetsredaktör Jessica Blockström Hember har gjort ett stort test av rött läppstift.
Annons

På jakt efter ett perfekt rött läppstift? Det som lyfter fram läpparna, ger jämn färg och sitter i timmar? Jag älskar röda läppar, det får mig alltid på bra humör. Åtminstone när formulan lägger sig snyggt och håller sig inom ramen.

Vilket rött läppstift är bäst?

Här har jag testat hundratals varianter och under åren hittat mina favoriter, allt från flytande till krämiga varianter som ger olika finish och effekt. Det här är de röda läppstift som jag återkommer till igen och igen.

1. Matte Lipstick i Mad Red från Byredo

Djupt bärröda läppar utan att det blir gotiskt får du med det pigmentmättade läppstiftet Mad Red från Byredo. Det behövs bara ett lager för att täcka, du får lätt till konturen och formulan sitter otroligt bra. Det heter Matte men ger ändå inte den där platta och döda finishen som vissa liknande kan göra, det här är ett rött läppstift som blir så fint på. Det är ett rött läppstift du kan ha med dig länge och den vackra hylsan med klickmagnet gör det extra lyxigt att dra fram på festen. ANNONS Läs mer om läppstiftet och köp det här.

mättat rött läppstift med sammetsmatt finish från byredo
Klicka på bilden för att komma direkt till läppstiftet.

2. Rouge à Lèvres Satin i Goldie Red från Gucci

Klassiskt ren och klar röd färg får du i rött läppstift från Guccis Goldie Red. Min favorit är Rouge à Lèvres Satin som ger sammetslen finish och förvånande bra hållbarhet. Det fina med Guccis röda läppstift är att när du väl hittat en färg du verkligen gillar så finns den med samma namn i alla deras olika varianter, från skiraste formulan till mättat matt.

rött läppstift med satinfinish från gucci

3. Superstay Vinyl Ink i Unrivaled från Maybelline

Skulle du vilja ha en mer glossig finish men ändå bra hållbarhet finns budgetpärlan Superstay Vinyl Ink från Maybelline. Det är ett flytande rött läppstift som därför är lätt att få snygga konturer med och när det väl torkat så är hållbarheten förvånande bra. Här kan du hitta några röda nyanser, med Red Hot får du en mer varm underton medan Unrivaled är ett rött läppstift med en bärigare färg som drar åt det kallare hållet. ANNONS Läs mer och köp det flytande läppstiftet här.

flytande rött läppstift med glansig finish från maybelline
Klicka på bilden för att komma direkt till läppstiftet.

4. The Slim i n° 21 från Yves Saint Laurent

De nya lite smalare stiften är så bra till rött läppstift, de gör jobbet att forma till läpparna mycket enklare. Så är fallet med Yves Saint Laurents eleganta The Slim där du inte behöver någon läppenna för att konturen ska bli skarp. Resultatet blir också en mättat snygg röd färg, läpparna ser jämnare ut trots att det här är ett rött läppstift som du får en ganska matt finish med. Formulan är dessutom mycket behaglig, inga torra russin här inte. Det är något med pigmenten som gör dem klara och lysande när de kommer på även om färgen ser något dovare ut i hylsan. N° 21 är ett rött läppstift som drar lite åt tegelhållet, det vill säga en varmare underton. ANNONS The Slim finns att läsa mer om och köpa här.

Yves Saint Laurents eleganta röda läppar med The Slim
Klicka på bilden för att komma direkt till läppstiftet.

5. Color Riche i limiterade färgen A Lipstick is not a yes från L'Oréal Paris

Klarrött läppstift med en mer glansig finish utan att det blir glossigt får du med krämiga och återfuktande Color Riche i limiterade färgen A lipstick is not a yes. Det här är inte bara ett behagligt och snyggt rött läppstift. För varje såld produkt som går pengar till Fredrika Bremer-förbundet som tillsammans med L'Oréal startat ett projekt för att stoppa gatutrakasserier mot kvinnor och ge verktyg för hur vi alla kan agera om vi ser det hända, en så bra sak. Jag gillar också den röda hylsan som gör det här röda läppstiftet lätt att hitta bland allt rassel i handväskan och själva stiftet har ett coolt präglat mönster som får det att sticka ut. ANNONS Du kan läsa mer om läppstiftet och köpa det här.

snyggt rött läppstift för en riktigt bra sak från L'Oreal
Klicka på bilden för att komma direkt till läppstiftet.

6. Love Me Lipstick i Give Me Fever från MAC

Många upplever att rött läppstift är lite skarpt innan man hunnit vänja sig. Då är tipset att välja ett läppstift som låter den egna läppfärgen lysa igenom. Det ger en mjukare röd nyans som känns mer naturlig. Här är en favorit bland rött läppstift, MACs Love Me Lipstick som har en helt underbart fjäderlätt formula. Den bildar en tunn jämn film som inte känns så kompakt som mer traditionella läppstift och du får dessutom vårdande ingredienser. Finishen är mjukt skimrande. Give Me Fever är en riktigt lysande och solig röd som verkligen piggar upp på läpparna. ANNONS Du kan läsa mer om läppstiftet och köpa det här.

fjäderlätt rött läppstift med lysande pigment från mac
Klicka på bilden för att komma direkt till läppstiftet.

Vilket rött läppstift passar mig?

Har du ett rött läppstift som du känner dig snygg i så är det rätt. Men om du är tveksam över vad du ska välja och önskar att den röda tonen ska få huden att se så fräsch och fin ut som möjligt finns det ett knep att ta till: matcha undertonen.

Har du en kall underton i din hy så blir den klarare och fräschare med ett rött läppstift som också är kallt i tonen, det kan till exempel dra åt blått. Om du har en varm underton så är de färger som drar mer åt orange fantastiska för att lyfta fram värmen. Men som sagt: älskar du en viss röd färg och känner dig fin i en den oavsett om den matchar underton eller inte – så kör.

Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder
Annons