Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Sminkexperten: Här ska du aldrig lägga concealer

21 dec, 2022 
AvAino Oxblod
Fotograftt, Tiktok.
här lägger du concealer
Concealer är en sminkprodukt som många av oss har i vår dagliga sminkrutin.
Men medan de flesta använder concealer för att se piggare och fräschare ut, så kan produkten få motsatt effekt om man använder den på fel ställen.
Nu ger sminkösen Kat James sitt bästa tips.
Annons
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealerBrand logo
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

Concealer är en av de vanligaste sminkprodukterna i de flesta necessärer, och många använder det för att göra sitt ansikte piggare och fräschare, genom att ljusa upp ansiktet och täcka finnar eller missfärgningar.

Men om du använder concealer på fel sätt så kan produkten få helt motsatt effekt, och i stället göra att ansiktet ser torrt och hängigt ut. Det förklarar sminkprofilen Kat James i en video på Tiktok, som The Sun har skrivit om.

Hon menar att det ör vanligt att folk försöker täcka sina rynkor med concealer i hopp om att se yngre ut, men att det bara får motsatt effekt, då rynkorna blir mer framträdande av för mycket produkt.

– För det första så kan du inte täcka rynkor. I stället bör du täcka mörka fläckar och missfärgningar som är vanliga kring den här delen av ögat, säger sminkprofilen och refererar till den inre ögonvrån, där många är som mörkast under ögonen.

Annons

Där bör du applicera concealer

Hon säger sen också att hon undviker att lägga concealer vid utsidan av ögat, då det är där kråksparkarna bildas. I stället tycker hon att det är bättre att lägga fokus på en bra ögonkräm för att hålla området återfuktat och smidigt.

Kat James har tidigare tipsat om alla sina bästa hudvårdstips, där hon har ”ABC” som minnesregel. Bokstäverna syftar till vitamin A, B och C, som finns i olika produkter. A-vitamin hittar du i retinolprodukter, som har en föryngrande effekt på huden, medan vitamin B är ninacinamide – ett ämne som hjälper dig behålla fukt i huden. Vitamin C finns i många produkter som ska ge en ljusnande effekt.

Men om du vill testa Kat James concealerknep, vilken concealer är bäst att använda då? Det har Feminas skönhetsredaktör Jessica Blockström tagit reda på här – kolla in vilken concealer som passar dig och dina behov allra bäst.

Annons