Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Få tunt och torrt hår att se fylligt och friskt ut – oväntade knepet

30 nov, 2022 
Frisyr med volym
Att skippa hårfönen kan göra mirakel för ditt hår! Få ditt tunna och torra hår att se voluminöst och glansigt ut genom att följa de här enkla stegen.
Annons
Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår

Har du tunt och torrt hår som lätt känns slitet, frissigt, glanslöst och platt? Med ett enkelt knep kan du få till den där salongskänslan och nyfönade frisörlooken som är så härlig! Dessutom på ett snabbt och lätt sätt – och utan att skada håret på vägen.

Tricket är nämligen att låta håret lufttorka, utan att använda någon fön eller slitande stylingverktyg med värme. Följ de här stegen för att skänka ditt livlösa hår mer lyster och volym, på ett skonsamt sätt!

Så slipper du frissigt hår – handduksknepet

Trots att fönen kan uppfattas som den största fienden för torrt eller slitet hår, så kan det faktiskt också vara skadligt att låta håret lufttorka om du inte är varsam. Eftersom blött hår är mer skört är det viktigt att vara försiktig och göra på rätt sätt, för att hårstrån inte ska slitas eller gå av.

Det du bör tänka på är att undvika friktion till varje pris! När dina längder är mycket blöta och du vill torka håret med en handduk så ska du inte gnugga huvudet. Vill du torka håret direkt efter duschen så försök istället att försiktigt pressa håret mellan handduken.

Annons

Får du lätt frissigt hår när det har torkat? Lägg frottéhandduken på hyllan och investera i en handduk av microfiber. Den håller frisset i schack, torkar håret snabbare och är dessutom mer skonsamt för din frisyr.

Slipp frissigt hår

Torka håret snabbt utan värme – stylingprodukten som hjälper

Tryter tålamodet så finns det faktiskt ett sätt att stilla kliet i fingrarna utan att ta till hårfön och värmeverktyg. Applicera en så kallad “Air dry cream” som gör så att håret lufttorkar snabbare. Stylingkrämen lyfter också fram din naturliga hårtextur. Tryck ut en klick i handflatan och jobba in produkten i dina längder – och voilà!

Få ditt hår att se fylligare ut – så adderar du volym

Att få håret att se fylligt och voluminöst ut kan verka knepigt utan att använda varma stylingverktyg. När du låter håret lufttorka kan ju håret falla platt kring huvudet, vilket kan kännas trist. Men med en volymgivande mousse kan du ge lite extra kärlek och lyft till rötterna – och få håret att se både tjockare och friskare ut. Ett riktigt lifehack när det kommer till att lufttorka håret!

Annons

Återfukta du ditt torra hår – produkten som fungerar

Volymspray och mousse i all ära, men tyvärr kan produkterna göra så att håret känns torrt och stelt. Har du torrt, livlöst och platt hår och vill fortsätta jobba in volym i håret, men undvika stelheten? Då finns det en riktig mirakelprodukt! Applicera ett leave in-balsam i håret innan du stylar din frisyr, så blir det återfuktat och upplevs fortsatt som mjukt trots stylingprodukterna. Tänk på leave in-balsam som en fuktkräm eller primer, fast för håret.

Fukt till torrt hår

Så undviker du slitet hår och kluvna hårtoppar

Hårtopparna får du inte heller glömma! Det bästa sättet för att undvika kluvna toppar och slitet hår är att använda vårdande hårolja eller serum. Att produkten har återfuktande egenskaper är A och O! Det som är viktigt att tänka på är att inte välja en för tung olja, eftersom det kan tynga ner ditt hår och trolla bort volymen.

Annons

Få din hårfärg att hålla

Precis som vi skyddar huden från solen bör vi göra samma sak för håret. Solen kan nämligen också göra skada och bleka din naturliga hårfärg. En skyddande UV-spray fungerar som en solkräm för din frisyr.

Glansigt hår på några sekunder

Sätt pricken över i med en glansspray som gör så att ditt hår reflekterar ljuset, likt i en schamporeklam. En lystergivande spray ger dig det där glossiga drömhåret, men se bara till så du inte använder för mycket. Det kan nämligen leda till en torr och irriterad hårbotten.

Hårborsten som gör mirakel

Olika hårborstar är olika väl lämpade för att reda ut längder som inte riktigt torkat ännu. När du borstar ditt våta hår så är en bredtandad Tangle Teezer ett bra alternativ. Eftersom tänderna på borsten är längre och mjukare än på en vanlig hårborste så är det skonsammare för både hår och hårbotten.

Efter att ha följt de här stegen ska ditt hår se nyfönat och frisörstylat ut när det torkat – trots att inga slitande värmeverktyg använts. Passa på att släng med håret lite extra!

Källa: Real Simple

Annons