Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så får du silkeslent hår – enkla knepet i duschen

29 nov, 2022 
AvJosefin Westin
FotografTT
Glansigt hår efter en kall dusch
Vad sägs om mjukt hår som är silkeslent utan dyra produkter eller behandlingar?
Här är enkla knepet för att få glansigt hår – som många missat.
Annons
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

När det blir kallare månader under året blir håret lätt frissigt och ovälkommet burrigt. Saknaden efter de silkeslena lockarna är stark. Så vad gör vi? Provar daglig kamning, serum, balsam och plattänger? Istället för att få mjukt hår med glans kan ditt hår se ännu mer matt ut.

På senare år har det kommit ut dyra kemiska behandlingar. Men det är som det låter en metod som använder kemikalier och kostar ofta en hel del – och varar dessutom bara 12-15 veckor. Sedan måste du upprepa behandlingen igen för att få glansigt och mjukt hår.

Så vad funkar då? Här är det okända knepet som ger dig silkeslent hår – av att duscha.

Hur får man glansigt hår?

Det finns som sagt många olika skolor om hur man bäst tar hand om sitt hår och få silkeslent hår. På senare år har naturliga behandlingar av hår blivit allt populärare och de flesta efterfrågar snabba knep.

Men det finns ett knep som många missat för att få den där härliga känslan av mjukt hår istället för trassel. De allra flesta har haft chansen att utföra behandlingen flera gånger i veckan utan att veta om det. Det är dessutom nästintill gratis.

Annons

Knepet är att skölja håret med kallt vatten. Det kalla vattnet gör håret slätt och tar bort frisset. Efter att du har tvättat håret och sköljt ur ditt balsam ska du skölja håret i kallt vatten ett par gånger. Om du vill kan du använda ett anti-friss balsam innan du sköljer håret. Det kalla vattnet låser in balsamets anti-friss verkan och håller ditt hår slätt.

Klapptorka sedan ditt nya mjuka och glansiga hår istället för att rycka med handduken fram och tillbaka över hjässan. Om man gnuggar håret med handduken efter duschen riskerar du att rugga upp ytan igen och den lena texturen försvinner.

Så tar du hand om håret

  • Andra saker som bidrar till ett mer naturlig hår är att ta en paus från all slags värme som exempelvis locktång, hårblås och plattång.
  • Låt ditt hår självtorka.
  • Klipp ditt hår regelbundet. Det hjälper mot kluvna toppar och andra skador på håret som annars kan sprida sig upp längs med håret och skapa frizz och torrt hår. Det bästa är att klippa håret var färde till var sjätte vecka.
  • Prova att tvätta håret med ättika. Det kan också få en len effekt och ett mjukt och glansigt hår.
  • Gör en inpackning i håret varannan vecka. Majonäs med lite avokado funkar utmärkt!

Källa: Stylecraze

Annons