Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Färgglad mascara nya trenden – framhäver din ögonfärg

02 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografInstagraM.
Blå och lila mascara.
Svart mascara får ta ett steg tillbaka, i vår är det färgglad mascara som står i centrum.
Olika färger på mascara kan framhäva olika ögonfärger – så här använder du den trendiga färgade mascaran på snyggast sätt!
Annons
Mogen hy #7 – Så tar du bort mascarakladdetBrand logo
Mogen hy #7 – Så tar du bort mascarakladdet

Oavsett hur mycket eller lite smink man använder så är mascara en produkt som de flesta tycker om. Att smeta på lite mascara på fransarna på morgonen öppnar blicken och gör att man ser piggare och mer vaken ut.

I vår är det dock inte de vanliga svarta och bruna mascarorna som är i ropet – i stället har färgade mascaror fått ett återuppvaknande. Många förknippar kanske blå mascara med 80-talet, men i vår är färgad mascara en av de stora sminktrenderna.

Annons

Maybelline har släppt sin Sky high mascara i både blått och vinrött, ett enkelt sätt att göra fransarna till en färgklick! Klicka här för att komma till mascaran (reklamlänk).

Maybelline Sky high.

Välj mascarafärg efter ögonfärg

Vilken färg man föredrar på mascaran är så klart individuellt, men grundtanken är att använda en mascara som kompletterar din ögonfärg. Vinrött gör att gröna ögon ser ännu grönare ut, medan blå mascara framhäver gyllenbruna ögon extra mycket.

Det är lätt att tänka att blå mascara främst ska framhäva blå ögon, men så är det faktiskt inte. Färgteorin visar att orange, guld och koppar är motsatsfärger till blått – en orange mascara eyeliner eller ögonskugga kommer framhäva blåa ögon allra mest.

Annons

Femina har testat Maybelline Sky high mascara i färgerna Burgundy haze och Blue mist – här kan du se hur de olika färgerna ser ut på personer som har gröna, blå respektive bruna ögon!

Sofia Wistams fransknep - alltid långa ögonfransarBrand logo
Sofia Wistams fransknep - alltid långa ögonfransar
Annons
Annons