5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre ut
1:25

Efter reklamen: 5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre ut

(1:25)

Slå på ljud

Vi är många som använder oss av contouring i ansiktet för att forma hur vi ser ut – vi använder bronzer eller contour-puder för att ge illusioner av skuggor, och ljusare concealer och highlight för att belysa andra delar av ansiktet. På så sätt kan vi främja delarna i ansiktet vi vill ska synas, och tona ner andra.

Men det är faktiskt inte bara smink som kan ha den effekten – även hårfärgen kan hjälpa till att forma ansiktet som du vill forma det. Genom strategiskt utplacerade slingor och ljusare eller mörkare hårnyanser kan man ge intrycket av att ändra sitt ansikte.

– Precis som man kan framhäva ansiktet med smink, så kan hårfärg också användas som verktyg för att framhäva dina ansiktsdrag. Hår-contour och balayage-teknik kan användas för att belysa kindbenen, skapa intrycket av en skarpare käklinje och mycket mer, säger kändsfrisörenVaishakhi Haria till Cosmopolitan.

Smarta hårknepet – använder balsam före schampo

Forma ansiktet med hårfärg – så gör du

För att det ska bli så bra som möjligt rekommenderar hon dock att gå till en duktig frisör som kan hårfärg.

– Se till att inte välja frisörsalong enbart baserat på pris, menar Haria.

Så hur ska man tänka då? Det beror på vilken ansiktsform man har och vilken effekt man vill åstadkomma. Här är kändisfrisörens bästa råd för olika ansiktsformer!

Runt ansikte

Emma Stone har ett runt ansikte, och byter ofta hårfärg.

Jim Ruymen/UPI/Shutterstock

Om du har runt ansikte och vill att det ska bli mer avlångt så bör du ha mörkare toner i underhåret och ljusare uppe vid benan.

Fyrkantigt ansikte

Olivia Wilde har ett fyrkantigt ansikte som hon mjukar upp med hjälp av håret.

Richard Shotwell

Personer med ett fyrkantigt ansikte har en tydlig bredd till ansiktet, och vill kanske mjuka upp formen lite. Med low lights runt käken och tinningarna kan man mjuka upp hårdare linjer och göra så att ansiktet uppfattas som lite mer avlångt och mindre brett.

Angelina har inte tvättat håret på ett år – det märkte hon

Hjärtformat ansikte

Jennifer Lawrence hjärtformade ansikte balanseras med mörkare hårbotten och ljusare längder.

Image Press Agency

Hjärtformade ansikten har ofta en stor panna och nätt haka, och om man då vill balansera ut ansiktsformen bör ljusare slingor placeras ut strategiskt i längderna. Med mörkare hårfärg uppe på huvudet och ljusare ner mot hakan öppnar upp ansiktet.

Mest läst