Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Färgmetoden som är snyggast för just din ansiktsform

13 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografLi Ying
Det är inte bara smink som kan hjälpa till att forma ansiktet – det gäller håret också.
Här är olika sätt att forma ansiktet enkelt, med hjälp av din hårfärg!
Annons
5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre utBrand logo
5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre ut

Vi är många som använder oss av contouring i ansiktet för att forma hur vi ser ut – vi använder bronzer eller contour-puder för att ge illusioner av skuggor, och ljusare concealer och highlight för att belysa andra delar av ansiktet. På så sätt kan vi främja delarna i ansiktet vi vill ska synas, och tona ner andra.

Men det är faktiskt inte bara smink som kan ha den effekten – även hårfärgen kan hjälpa till att forma ansiktet som du vill forma det. Genom strategiskt utplacerade slingor och ljusare eller mörkare hårnyanser kan man ge intrycket av att ändra sitt ansikte.

Annons

– Precis som man kan framhäva ansiktet med smink, så kan hårfärg också användas som verktyg för att framhäva dina ansiktsdrag. Hår-contour och balayage-teknik kan användas för att belysa kindbenen, skapa intrycket av en skarpare käklinje och mycket mer, säger kändsfrisörenVaishakhi Haria till Cosmopolitan.

Forma ansiktet med hårfärg – så gör du

För att det ska bli så bra som möjligt rekommenderar hon dock att gå till en duktig frisör som kan hårfärg.

– Se till att inte välja frisörsalong enbart baserat på pris, menar Haria.

Så hur ska man tänka då? Det beror på vilken ansiktsform man har och vilken effekt man vill åstadkomma. Här är kändisfrisörens bästa råd för olika ansiktsformer!

Runt ansikte

Emma Stone har ett runt ansikte, och byter ofta hårfärg.

Om du har runt ansikte och vill att det ska bli mer avlångt så bör du ha mörkare toner i underhåret och ljusare uppe vid benan.

Annons

Fyrkantigt ansikte

Olivia Wilde har ett fyrkantigt ansikte som hon mjukar upp med hjälp av håret.

Personer med ett fyrkantigt ansikte har en tydlig bredd till ansiktet, och vill kanske mjuka upp formen lite. Med low lights runt käken och tinningarna kan man mjuka upp hårdare linjer och göra så att ansiktet uppfattas som lite mer avlångt och mindre brett.

Hjärtformat ansikte

Jennifer Lawrence hjärtformade ansikte balanseras med mörkare hårbotten och ljusare längder.

Hjärtformade ansikten har ofta en stor panna och nätt haka, och om man då vill balansera ut ansiktsformen bör ljusare slingor placeras ut strategiskt i längderna. Med mörkare hårfärg uppe på huvudet och ljusare ner mot hakan öppnar upp ansiktet.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons