TV: Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat
1:42

Efter reklamen: TV: Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat

(1:42)

Slå på ljud

Att det är först schampo och sen balsam är något vi alla lärt oss sedan barnsben – men tänk om det faktiskt inte är det bästa sättet att tvätta håret på?

Influencern Abbey Yung delar nu med sig av sitt bästa knep för att få silkeslent och hälsosamt hår, och menar att tricket bakom svallet är att börja hela hårvårdsrutinen med att balsamera håret.

Abbey, som har över 66 000 följare på Instagram, publicerade en video som väckt mycket uppmärksamhet och plockats upp av brittiska The Sun. I videon förklarar hon tanken bakom omvänd tvättning, och menar att det går att liknas vid de hårmasker som är gjorda att användas före tvättning.

Tatuerade ögonbrynen – nu vill hon varna andra

”Har du testat omvänd tvättning? Det är väldigt likt koncepter med hårmask före schampo, och det är ett jättebra sätt att skydda topparna om ditt hår inte mår bra. Jag måste säga att mitt hår känns som SMÖR efter att jag gör det här”, skriver hon till videon, men konstaterar att tipset nog inte passar alla, utan främst de som har skadat eller torrt hår.

Visar hårknepet – steg för steg

Hon visar i videon hur hon först sköljer håret, och sedan applicerar balsam.

”Efter att ha sköljt igenom håret, applicera balsam. Ja, till och med i hårbotten”, skriver hon i videon.

Angelina har inte tvättat håret på ett år – det märkte hon

Steget följs sedan av schampo, där hon fokuserar på hårbotten, innan hon sköljer igenom håret på nytt för att applicera balsam ännu en gång.

Allt det här menar Abbey gör att hennes hår mår bättre och skyddas bättre från skada.

Mest läst