Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Parfymtrenden som alla vill testa nu: ”Gör dig oemotståndlig”

11 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
trendig parfym 2023 doft populär
En parfym som gör att alla i din närhet faller pladask för dig för att du doftar så fantastiskt – ja tack, säger tusentals personer på sociala medier.
De senaste trenden på parfymhimlen är feromonparfymer, som ska blanda sig med kroppens kemi för att göra så du doftar godare än någonsin.
”Det regnade män i alla åldrar”, skriver en person på Tiktok – men åsikterna om effekterna går isär.
Annons
6 Artister som släppt sin egen parfymBrand logo
6 Artister som släppt sin egen parfym

Kan en parfym göra att någon blir kär i dig? Hm, det behövs nog lite mer än så, men en riktigt inbjudande doft kan helt klart göra att personer i din omgivning får upp ögonen för dig.

Kanske är det därför en av de stora trenderna på sociala medier-appen Tiktok är så kallade feromonparfymer. Hashtaggen ”pheremoneperfume” har över 100 miljoner visningar på tusentals olika videos, där olika människor testar de speciella parfymerna som sägs göra underverk.

Tiktok-profilen Erin testar i en video den trendiga Pure instinct roll-on, en eterisk olja med feromoner.

– Har ni hört talas om feromonparfym? Det ska blanda sig med din kropps egna pH-värde och gör dig oemotståndlig, säger hon i videon.

Parfymörens svar om trenden

När hon testar oljan konstaterar hon att det är en fruktig doft med inslag av musk. Bland kommentarerna delar andra med sig av sina erfarenheter kring parfymoljan.

Annons

”Tjejen akta dig! Jag tog på den och behövde sen jobba (jag är sjuksköterska) och det regnade män i alla åldrar”, skriver en person, med emojis som skrattar.

”Det här fungerar! Jag är kosmetolog och dagarna jag har den på mig får jag bättre dricks än dagarna då jag inte har den”, skriver en annan.

Vissa menar dock att parfymen inte är så mirakulös som många påstår.

”Mitt ex frågade varför jag luktar som en gammal tant”, skriver en person.

Nic Mastenbroek är parfymör, och menar att det råder delade meningar om hur effektivt det är med feromonparfymer.

– Det verkar finnas en del bevis som stöder att vissa feromoner i parfymer kan göra att attraktionen förhöjs, men andra studier menar att inverkan som parfymen har på attraktion beror helt på situationen, säger Nic.

Kvinna med olja i pipett.
Allt fler testar feromonparfym, antingen som spray eller eterisk olja.

I stället tror parfymören att feromonparfymer kan hjälpa till att skapa en unik doft för just dig.

– Jag tror att en doft kan spela en roll i att skapa ett personligt varumärke – det kan vara det första personer märker med dig. Att göra ett avtryck med din parfym säger något om dig som person.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons