Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören: Beteenden vi avskyr att kunder har i salongen

01 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT, José Luis Photographer/Pexels
kvinna hårtvätt salong
De flesta av oss ser ett besök hos frisören som en lyxig stund i vardagen – men för frisören är det en vanlig arbetsdag.
Nu avslöjar en frisör de speciella beteenden som kunder har för sig, som hon helst skulle se att folk slutar med omedelbart!
Annons
TV: 6 saker din frisör irriterar sig på att du görBrand logo
TV: 6 saker din frisör irriterar sig på att du gör

Kunden vet inte vad den vill ha

Frisören är beredd på att hjälpa kunden att samla sina idéer, och hitta frisyren som kommer passa personen bäst – men då måste man ha något att utgå ifrån. Att komma in till frisören utan en aning om vad du vill ha är inte populärt. Om du inte vet vad du är ute efter kommer inte din frisör heller veta det – och risken är större att du lämnar salongen missnöjd.

Onödig ögonkontakt

Frisören berättar att vissa kunder söker ögonkontakt när de får håret tvättat eller, ännu värre, får hårbotten masserad. Gör inte det.

Lögner om vad som gjorts med håret

Precis som att du kanske skarvar med sanningen när tandläkaren frågar hur ofta du äter godis, så är det lätt hänt att ljuga för frisören med när de frågar vad du gjort med håret. Men det är bara onödigt. Frisören dömer inte om du färgat håret hemma, men det kan vara viktig information för dem att ha innan de färgar ditt hår på salongen. Hemmafärg kan nämligen göra att annan färg fäster sämre eller annorlunda.

Annons

Sena avbokningar

Det här är inte populärt oavsett vilken typ av tjänst du har bokat. Att avboka ett besök sent är ohyfsat – det gör det omöjligt för frisören att boka in en ny kund, och gör i längden att de förlorar pengar.

Att röra på huvudet när håret fönas

Det är värre att röra på huvudet medan frisören klipper håret, men även när håret fönas är det bäst att hålla huvudet stilla – i alla fall om du vill att stylingen ska se fin ut!

Flytta på håret mitt i klippningen

Vissa kunder flyttar på håret under klippningen – de kanske petar bort en slinga ur ansiktet eller stoppar luggen bakom örat. Det vill frisören att du låter bli, även om det kanske kliar i ansiktet.

Obekväma samtalsämnen

Precis som bartenders så får frisörer höra mycket av sina klienter – och det mesta är okej att prata om, så länge du är trevlig. Men tänk på att det ofta finns andra kunder i salongen, som kanske inte är intresserad av att höra om dina sexeskapader, äktenskapsproblem, politiska åsikter eller syn på religion. Håll det mer lättsamt och tänk på omgivningen.

Se också: Här är hårfärgen du bör testa 2022 – baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
Se också: Här är hårfärgen du bör testa 2022 – baserat på ditt stjärntecken

Källa: Buzzfeed.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons