Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören: Locka håret på några minuter – utan locktång

20 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels, Tiktok.
Lockigt hår är vackert, men kan vara omständigt och tidskrävande att få till med locktång.
Nu tipsar frisören Farrah om ett enkelt sätt att få lockigt hår utan locktång eller plattång – och det tar bara några få minuter.
Så gör du!
Annons
Frisören tipsar: Så stylar du de perfekta lockarnaBrand logo
Frisören tipsar: Så stylar du de perfekta lockarna

Att det är snyggt med lockigt hår är nog alla överens om, men att få till lockarna om du har platt hår naturligt kan vara desto svårare. Det krävs ofta locktång eller plattång för att få till de där vackra Hollywoodlockarna som många drömmer om, något som både är tidsödande och dessutom kan slita en del på håret i längden.

Men det går faktiskt att få till vackra lockar både snabbt och enkelt – utan att ha en locktång. Det visar frisören Farrah, vars klipp har fått spridning på sociala medier-appen Tiktok och plockats upp av brittiska sajten The Sun.

Allt du behöver för att lyckas med de enkla lockarna är en hårfön. Farrah visar på en kund i sin frisörsalong hur hon går till väga för att få till lockigt hår. Hon börjar med att dela upp håret i två delar, och gör sedan som en fläta fast bara med de två delarna. När håret är tvistat plockar hon fram hårfönen och fönar med värme på håret i ett par sekunder innan hon släpper ut håret.

Chocken över lockarna: ”Vackert”

På den korta tiden hinner håret locka sig med hjälp av värmen, och du har enkelt fått till naturliga lockar utan särskilt mycket ansträngning.

Bland kommentarerna är det många som är imponerade av resultatet, och sugna på att testa själva.

”Inte en chans”, skriver en person chockat.

”Vackert”, konstaterar en annan.

”Måste testa detta för jag kan inte tro det”, skriver en tredje.

Annons