1:42

Efter reklamen: Frisören tipsar: Så stylar du de perfekta lockarna

(1:42)

Slå på ljud

Att det är snyggt med lockigt hår är nog alla överens om, men att få till lockarna om du har platt hår naturligt kan vara desto svårare. Det krävs ofta locktång eller plattång för att få till de där vackra Hollywoodlockarna som många drömmer om, något som både är tidsödande och dessutom kan slita en del på håret i längden.

Men det går faktiskt att få till vackra lockar både snabbt och enkelt – utan att ha en locktång. Det visar frisören Farrah, vars klipp har fått spridning på sociala medier-appen Tiktok och plockats upp av brittiska sajten The Sun.

Bästa concealerknepet för dig över 50

Allt du behöver för att lyckas med de enkla lockarna är en hårfön. Farrah visar på en kund i sin frisörsalong hur hon går till väga för att få till lockigt hår. Hon börjar med att dela upp håret i två delar, och gör sedan som en fläta fast bara med de två delarna. När håret är tvistat plockar hon fram hårfönen och fönar med värme på håret i ett par sekunder innan hon släpper ut håret.

Chocken över lockarna: ”Vackert”

På den korta tiden hinner håret locka sig med hjälp av värmen, och du har enkelt fått till naturliga lockar utan särskilt mycket ansträngning.

Julianne Moores bästa skönhetstips för att vara fräsch efter 60

Bland kommentarerna är det många som är imponerade av resultatet, och sugna på att testa själva.

”Inte en chans”, skriver en person chockat.

”Vackert”, konstaterar en annan.

”Måste testa detta för jag kan inte tro det”, skriver en tredje.