Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Kändisarnas omdiskuterade hårtrend – razor bangs

13 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Att klippa lugg är ett enkelt sätt att helt ändra och förnya din frisyr – och den allra hetaste luggen just nu är razor bangs.
Den omdiskuterade trenden har anammats av världsstjärnorna, och passar förvånansvärt många olika ansiktsformer och stilar.
Så här lyckas du med den moderna frisyren!
Annons
Jennifer Anistons bästa frisyrer genom tidernaBrand logo
Jennifer Anistons bästa frisyrer genom tiderna

Få saker ändrar en frisyr så snabbt och enkelt som att klippa lugg, och det är det många som har gjort de senaste åren. 70-talsdoftande gardinlugg har varit en trend som hängt med i flera säsonger, och den skarpa rakluggen är en återkommande hit. Nu väljer stjärnorna en lite mer omdiskuterad luggvariant – så kallade razor bangs.

Razor bangs, som skulle kunna översättas till rakbladslugg, är en lugg som klipps till med just rakblad. På så sätt får luggen en unik och onkonstlad stil som nu är det hetaste i kändisvärlden.

– Razor bangs klipps bokstavligt talat med ett rakblad, och rakbladet skär håret på en 45-gradig vinkel, förklarar den New York-baserade frisören Frederic Fekkai till Allure.

Han säger att den speciella luggtekniken tar bort vikt från håret och gör att luggen får en luftig och lätt look. Razor bangs passar till många olika typer av frisyrer – en mer uppklippt shag, som sedd på Billie Eilish, eller till en mer klassisk page som på Selena Gomez.

Annons

Fekkai menar att luggstilen inte bara passar många olika frisyrer, men att den också är smickrande för många lika ansiktsformer.

– Razor bangs är mer ombytliga och fungerar till flertalet olika ansiktsformer, de växer ut lätt och de kan stylas på många olika sätt – åt sidan, delat, eller med mittbena rakt ner, säger frisören.

Så får du till razor bangs

Om du är sugen på den moderna luggen ska du be din frisör att klippa luggen med rakblad. Men det är viktigt att gå till en frisör som har erfarenhet på området, så att det inte blir för hackigt gjort.

– Varje ansiktsform är så olika, oavsett om det är runt eller fyrkantigt eller vad det är, men den mest smickrande längden för razor bangs för nästan alla ansikten är att de slutar vid kindbenet. När de hamnar vid kindbenet kan de förtydliga och lyfta det området, säger Los Angeles-baserade frisören Carmel Lawless, som är expert på just razor bangs.

Om du skulle ångra din nyklippta razor-lugg kan du trösta dig med att de växer ut ovanligt snyggt och enkelt.

Billie Eilish är snygg i razor bangs.

– Det blir oftare en mjukare och mer sömlös utväxt på grund av rakbladet, eftersom frisyren får en mer avsmalnande form, med en lugg klippt med sa kan ge en mer yxig form utan förfining.

Annons