TV: Frisören tipsar – Så stylar du håret när det är fuktigt
1:16

Efter reklamen: TV: Frisören tipsar – Så stylar du håret när det är fuktigt

(1:16)

Slå på ljud

Vi är många som försöker hitta nya sätt att styla vårt hår eller göra att det mår bättre än någonsin, och var någonstans gör man det om inte på sociala medier? Men även om knepen på appen TikTok ser ut att fungera bra i videoklippen, så kan de skada ditt hår permanent om du inte är försiktig.

Nu ger frisören Salvatore Ierna sina åsikter om några av trenderna på den populära appen i The Sun, och varnar för vilka knep som kan skada håret istället för att hjälpa det.

Att färga med parfym eller styla fuktigt hår är något som frisören varnar för.

Färga med parfym

En trend som har spridits på TikTok är att spraya parfym på plattången och sedan använda dem för att färga håret i en annan färg – något som också har sagts vara fejkade videos.

– Det här gör mer skada än nytta. På grund av de olika typerna av kemikalier och alkohol som används i parfym så är det inte gjort för hår. Plus att du bränner in alkoholen i håret för att få en färgad effekt. Undvik detta till varje pris eftersom alkohol tar bort proteinet från håret och lämnar det torrt och skört.

@agbe_official

Jutro Premiera teledysku do tej Piosenki...Gotowi? #dc #włosy #agbe #fryzura #polskadziewczyna

♬ Zabierz mnie - Agbe

Kluvna toppar

En annan trend som sprids är att klippa bort kluvna hårtoppar med sax – men det är inte att rekommendera för en lekman, menar frisören.

– Som frisör har jag sett den här trenden mycket. Men det tar egentligen inte bort kluvna toppar, du trimmar bara ner utvuxet hår som är i en annan längd än det gamla håret. Om du gör det här för ofta och du inte har skadat hår eller kluvna toppar, så hindrar du håret från att växa sig längre eftersom du trimmar bort hälsosamma delar av håret.

Enkla steget alla borde testa i sin hårrutin

Tvättknepet

Många rekommenderar att inte tvätta hela håret, och istället spara tid genom att bara tvätta vissa sektioner av håret. Men att inte tvätta håret ordentligt emellanåt kan leda till problem.

– Det kan ta ett tag att tvätta långt hår, men att strunta i att tvätta hela håret under lång tid kan göra att det byggs upp smutslager i hårbotten. Det kan skada håret och till och med förhindra dess förmåga att växa.

Nya snabbkuren som ger ditt hår exklusiv glans

Styling utan värme

Att styla håret med värmeverktyg sliter på hårstråna, så det sprids många olika knep att styla håret när det istället är blött eller fuktigt, för att slippa använda värme. Men det kan också komma med bakslag.

– All sorts hårstyling utan värme är faktiskt bra för håret, och att ha ett sätt att styla utan värme är grymt. Mitt enda råd är att inte använda några lockhjälpmedel på fuktigt eller blött hår, då det kan skada strukturen på hårsäcken, och göra att håret blir skört, strävt eller går av.

TV: Frisören tipsar – Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat
1:42

Efter reklamen: TV: Frisören tipsar – Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat

(1:42)

Slå på ljud
Mest läst