Jennifer Aniston och Reese Witherspoon kan sin volym i håret.
5 tips för att få volym i håret
0:55

Efter reklamen: 5 tips för att få volym i håret

(0:55)

Är man född med tunt och platt hår så vet man hur stor utmaning det kan vara att få till volym som faktiskt håller i håret – vad man än gör så känns det som att håret kämpar sig tillbaka till sitt naturliga tillstånd, och ligger slickat mot huvudet.

Men så behöver det inte vara! Frisörerna Sarah Åsard och Emelie Johansson ger nu sina bästa tips för att få till en fylligare frisyr.

Därför ska du lufttorka håret – och så får du snyggt resultat!

Gör rätt i duschen

För att få bra volym så måste man ändra sitt beteende redan i duschen, menar Åsard, som är expert på lockigt och afrohår.

För att få volym måste man göra rätt i duschen.

Alena Ozerova

– Det är svårt att jobba upp volym om inte basen lagts redan i tvätten. Använd inte för tunga produkter med oljor, men gärna ett volymschampo. Håret tar dessutom till sig de produkterna du har i efter tvätt mycket bättre om det är ordentligt rengjort, säger hon i Expressen.

Emelie Johansson trycker också på vikten av att tvätta håret två gånger vid varje tvätt – den första omgången för att få bort rester av hårprodukter, så att det volymgivande schampot kan verka ordentligt vid den andra tvätten. Du behöver dock inte använda mer schampo – dela bara upp samma mängd du brukar använda på två olika omgångar.

Vårda håret med rätt produkter

Om du använder volymprodukter kan håret kännas både tjockare och fylligare, men det är viktigt att använda produkter som passar just dig – ta hjälp av din frisör för att hitta rätt i hårdvårdsdjungeln!

Men det är också viktigt att du vårdar håret och använder värmeskydd vid föning eller om du använder locktång. Satsa på en kombinerad produkt som ger både volym och värmeskydd samtidigt.

Videon visar katastrofala frisyren – så räddar vännen håret

Så skyddar du håret från skada

För att ge håret en chans att kännas fylligt och få volym så är det viktigt att man tar hand om det, så att håret inte blir sprött och slitet. Här kan små saker göra stor skillnad – börja med att använda mjuka hårsnoddar utan metalldetaljer, och sov inte med blött hår.

Föna håret på rätt sätt.

Alliance Images

– Undvik att gå och lägga dig med blött hår. Om du sover på blött hår blir det platt och svårare att styla till bra volym. Det blir dessutom fetare och du kan få problem med svamp eller kliande hårbotten när den är fuktig en längre tid, säger Emelie Johansson till Expressen.

Styla med volym som håller – bästa knepet

Vill man ha mer volym i håret så är det fön och rundborste som är verktygen att vända sig till. Frisörernas bästa knep är att föna håret i motsatt riktning mot hur det växer, för maximal fyllighet.

– Föna in produkterna så att håret lyfter från hårbotten. Vänd huvudet upp och ner och föna så får du in volym. Är det just volym du är ute efter så är det svårt att få till det utan att använda värmeverktyg i håret, men den som inte vill använda mycket värme på håret kan fokusera på att föna hårbotten, förklarar Emelie Johansson för tidningen.

Komplettera med lockar och vågor i håret för ännu mer voluminöst intryck!

Trendigaste frisyrerna i sommar – så klipper och stylar du håret

Mer läsning

Femina