Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisörerna: 6 saker vi aldrig skulle göra mot vårt eget hår

17 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Tiktok.
Att använda vilket schampo som finns tillgängligt och kanske glömma att borsta håret en dag har nog de flesta gjort – men för proffsen går det helt bort.
Här är sex professionella frisörer som avslöjar vad de aldrig skulle göra mot sitt eget hår.
Annons
Video: Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Video: Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

De flesta av oss försöker nog ta hand om det egna håret efter bästa förmåga, men slarvar ibland. Och är det så farligt att inte borsta håret, eller använda plattång innan håret är torrt?

Ja – i alla fall enligt de professionella frisörerna. I en ny trend på sociala medier-appen Tiktok, som sajten Purewow har sammanställt, avslöjar olika frisörer vad de själva aldrig skulle göra med sitt eget hår, och inte tycker att kunderna borde göra med sitt heller.

Färga smutsigt hår

– Du kommer inte se mig göra det. Du borde inte göra det, speciellt om håret är smutsigt med uppbyggda avlagringar, det kan göra att färgen inte fäster. Enkelt uttryckt: det är bäst att färga på rent hår, säger frisören Mell Guido från Toronto.

Annons

Hoppa över att borsta

–Jag struntar aldrig i att borsta mitt hår. Det är superviktigt att borsta igenom det varje dag, för annars kan det bli tovigt, vilket leder till att håret kan gå av eller att du får kluvna toppar, säger frisören Cristina.

Bara schamponera en gång

Det här är ett tips som flera frisörer nämner som ett av sina viktigaste tips. Genom att schamponera håret två gånger per tvätt så får du först bort rester av stylingprodukter och andra avlagringar, för att sedan rengöra håret på djupet med den andra tvätten.

– Jag skulle aldrig använda schampo bara en gång. Jag schamponerar alltid två gånger, säger frisören Rachel Valentine.

Använda värme på fuktigt hår

– Jag skulle aldrig använda värmeverktyg på mitt hår om det inte är 100 procent torrt. Det skadar så mycket. Och jag skulle aldrig sova på bomullsörngott till vardags, för tyget suger upp fukten från håret och skapar friktion när du sover, vilket leder till friss och skadat hår, säger kändisfrisören Justine Marjan.

Annons

Glömma bort att exfoliera

– Jag hoppar aldrig över att exfoliera min hårbotten. Jag tror verkligen på det, speciellt för folk som mig, som inte tvättar håret så ofta, säger stjärnfrisören Jennifer Yepez.

Använda schampo med sulfater och silikon

– Jag skulle hellre inte schamponera mitt hår på flera dagar än att använda ett schampo proppat med ingredienser som kan inkapsla dina hårstrån, som sulfater och silikoner. De ingredienserna är designade för att lämna rester efter sig, vilket bäddar in håret och till och med har kopplats till håravfall, säger frisören Joseph Maine.

Se också: Tips för dig med tunt hårBrand logo
Se också: Tips för dig med tunt hår
Annons