Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisyren som kvinnor med tunt hår älskar

17 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Frisören Gabriela Soares var trött på sitt tunna hår att hon bestämde sig för att skaffa en ny frisyr – och efter klippningen var hon frälst.
Nu rekommenderar hon den här pagefrisyren till alla sina klienter som inte tycker om sitt tunna hår.
Så här gör du får att få till den snygga, korta frisyren!
Annons
VIDEO: 5 sätt att bevara din hårfärg i sommarBrand logo
VIDEO: 5 sätt att bevara din hårfärg i sommar

Alla hårtyper har sina för- och nackdelar, men de flesta som har tunt hår, och kanske även färre hårstrån, känner igen sig i utmaningen att ge håret volym och liv. Det är lätt att det tunna håret faller platt och att det ser ut som att man har ännu mindre hår än vad man har.

Det här var något som frisören Gabriela Soares, känd som ”Glam girl Gabi” på sociala medier som Youtube och Instagram, tröttnade på – så pass mycket att hon bestämde sig för att göra en hårtransplantation. Men i väntan på att det transplanterade håret skulle växa ut hade Gabriela mindre hår än någonsin på huvudet, och gick till frisören för att klippa en frisyr som skulle lösa det.

– Jag gick till min frisör och skaffade den här frisyren, som var den mest livsförändrande frisyren någonsin, speciellt för någon som har väldigt tunt hår som de kämpar med, säger hon i en video på sin Youtubekanal.

Annons

Resultatet blev en blunt bob, en skarp page utan lager, som Gabriela Soares blev helt lyrisk över. Plötsligt hade hon fått den volym och det liv i håret som hon hade kämpat så länge för, och hon började genast rekommendera frisören även till sina egna klienter.

– Så efter det började jag rekommendera den frisyren till mina klienter med tunt hår, för jag kände att det var frisyren som var lösningen för folk med det här problemet.

Alla älskade den snygga frisyren

Även Gabrielas klienter blev nöjda med den nya frisyren, och nu har hon många som frågar efter den specifika frisyren gång på gång.

Gabriela älskar sin korta frisyr.

Gabriela ger sina bästa tips för att få till den snygga frisyren. Det man ska fråga efter hos frisören är en blunt bob som klipps vid hakan, och som svävar ovanför axlarna. Hon säger också att frisyren inte ska ha några lager, utan håret ska vara klippt i samma längd över hela huvudet – förutom i nacken, där Gabriella klipper underhåret lite kortare för att det ska fungera som en slags kudde för resten av håret.

– Alla personer med tunt hår som jag klippte den här frisyren på, de sa att de inte kunna förstå hur flexibel den var och enkel att styla, och hur frisyren till och med såg bra ut när de inte stylade den.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

SE OCKSÅ: 5 billiga knep för ett vackert hårBrand logo
SE OCKSÅ: 5 billiga knep för ett vackert hår
Annons