volym för kort hår produkter
5 tips för att få volym i håret
0:55

Efter reklamen: 5 tips för att få volym i håret

(0:55)

Slå på ljud

Det är ett av de vanligaste hårproblemen som många kämpar med – volym. Speciellt om man har kort eller tunt hår kan håret lätt se ut att ligga som slickat mot huvudet, och det känns som att vad man än gör så blir det ingen skillnad för håret. Men det går faktiskt att ge håren en riktig volymboost på ganska enkla sätt.

Jeanette Cronin är en Youtube-profil, och i en video som setts över 150 000 gånger visar hon hur hon gör när hon stylar sitt korta och platta hår så att det får otrolig volym.

Efter att ha förberett håret med värmeskydd tar Jeanette fram det som behövs för att få till looken – en fön och en rundborste. Sedan delar hon upp håret i olika sektioner med hjälp av en kam.

– När du fönar håret handlar allt om greppet du får på håret, hur du kan dra, säger hon.

föna kort hår
Foto: Youtube.

Jeanette visar med sin rundborste att det är viktigt hur borsten får grepp om håret för att du ska få till den där volymeffekten du är ute efter.

5 snygga frisyrer för grått hår

– Jag tar håret och känner motståndet på borsten, och så kör jag, säger hon i videon samtidigt som hon visar, och fortsätter:

– Jag tar borsten, och så jag upp och runt, så det får det där lyftet. Så därför rullar jag med den, och fönen följer med.

volym i rötterna kort frisyr
Foto: Youtube.

Stylar håret för maximal volym

När Jeanette har stylat sidorna av håret samlar hon resten av håret i mitten, och börjar borsta dem i sektioner medan hon fönar håret. Hon förklarar att hon går bakåt med borsten innan hon går framåt, för att det ska bli maximal volym.

– Som i ser fortsätter jag vira håret runt borsten, torka det lite. När jag lossar greppet så tar jag tag i håret igen, virar det runt borsten och får det där motståndet. Fortsätt göra det tills du känner att hårets rötter är torra. Man kan se hur stort det börjar bli nu.

Frisören: De här produkterna skulle jag aldrig använda

När hela håret är fönat och står upp avslutar Jeanette med att spreja med en texturspray, och rättar till håret med fingrarna som hon vill ha det.

– Sen stökar jag till det lite, jag gillar inte när det är för perfekt.

snyggt kort hår
Foto: Youtube.
Mest läst