Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Gjorde skönhetsingrepp mot trötta ögon – fick nervskador

12 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Simran ville bli av med sina trötta ringar under ögonen, och bestämde sig för att göra fillers.
Det skulle hon komma att ångra – efter att ha drabbats av nervskador och nedsatt syn varnar hon nu andra för skönhetsingreppet.
– Nervskadan brukar vanligtvis läka av sig själv, men i vissa fall behövs ögonkirurgi, säger hon.
Annons
Video: 10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingreppBrand logo
Video: 10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp

Tear trough-fillers har blivit ett allt vanligare ingrepp, där man sprutar in fillers under ögonen för att bli av med påsar eller trötta ringar. Många som gör ingreppet hoppas få lenare och mer ungdomlig hy kring ögonområdet, och se piggare och yngre ut.

Men precis som med alla skönhetsingrepp finns det risker – och det kan bli riktigt farligt om du har otur. I en video på sociala medier-appen Tiktok berättar en kvinna vid namn Simran om sina erfarenheter av ingreppet, och varnar nu andra för att göra detsamma.

”Jag gick och fick tear trough-filler, men skönhetsteknikern kom åt en nerv, vilket gjorde att jag omedelbart drabbades av dubbelseende. Det har gått nästan en månad sedan dess men min syn är fortfarande inte helt normal”, säger hon i videon och fortsätter:

Annons

”Jag har nervskador på högra sidan av mitt ansikte, vilket gör att jag får ont i min tand också.”

Varnar andra för ingreppet

Nu vill hon varna andra, och uppmuntra de som är nyfikna på ingreppet att åtminstone göra bra research angående vem som gör ingreppen.

”Gör research innan du går till en klinik för någon sorts filler, och var säker på att skönhetsteknikern kan ansiktets anatomi.”

För Simran verkar skadorna läka ut med tiden, men det finns ingen garanti. Den som skadas under ett skönhetsingrepp kan behöva opereras.

”Min syn håller långsamt på att bli normal igen och nervskadan brukar vanligtvis läka av sig själv, men i vissa fall behövs ögonkirurgi för att rätta till”, säger hon och konstaterar att det också finns en risk att bli blind av ingreppet.

Videon har setts hundratusentals gånger och fått mängder av kommentarer.

”Det här är varför jag aldrig skulle röra något i mitt ansikte eller kring näsan. Riskerna är för läskiga, speciellt om det påverkar ögonen”, skriver en person.

”Tack för att du delar detta! Många kollar knappt upp riskerna innan de skaffar fillers”, säger en annan.

Annons