Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Gör om mig-profilen Trinnys 4 bästa sminktips

22 dec, 2022 
AvJESSICA BLOCKSTRÖM HEMBER
Sarah-Jane ­Duncanson ”Trinny” ­Woodall.
Hon började som stilpolis i tv, men klev sedan över till skönhetsbranschen. Nu driver Trinny Woodall sitt eget beautymärke och vill att alla kvinnor sak få åldras som de vill.
Annons
Video: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
Video: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy

Med tv-programmet Trinny & Susannah virvlade hon in i våra vardagsrum i början av 2000-talet och styrde sedan i många år upp både garderober och stylingar hos kvinnor över hela världen. Även här hemma landade de med sitt entourage för att hjälpa oss att hitta vår stil. När radarparet efter nästan två decennier bestämde sig för att dela på sig tog Trinny klivet över till skönhetsbranschen. Det visade sig vara ett smart drag. 2017 lanserades hennes märke som omedelbart blev en succé.

Sarah-Jane ­Duncanson ”Trinny” ­Woodall

Gör: Författare, programledare, inspiratör och entreprenör.

Ålder: 58 år.

Bor: I London.

Aktuell: Skönhetsmärket Trinny London har nyligen öppnat sin webbshop för Sverige.

Hur kom du på idén till Trinny London?

– Jag var runt i världen och filmade, bland annat i Sverige, och där var så många kvinnor vi stylade som aldrig förstod vilken makeup de skulle använda. Jag ville hjälpa dem.

Varför valde du att fokusera på krämbaserad ­makeup?

– För de kvinnor jag vänder mig till finns inget bättre än krämbaserat, i alla fall om man vill ge huden liv och mer lyster. Det är dessutom lätt att applicera med fingrarna.

Annons

En av de mest hyllade produkterna är Miracle Blur. Hur kom den till?

– Jag ville ha något som kunde fylla ut mina linjer och acneärr och lekte runt i badrummet med konsistenser och texturer som kunde fixa detta. Jag var ute efter något som kändes lite som spackel i handen, som kunde pressas in och sedan förvandlas för att bli som en del av din hud. Det var inte lätt, tre år tog det innan vi fick till det. Men det blev väldigt bra.

Du började som modejournalist men bytte till skönhetsentreprenör. Har du alltid varit intresserad av hudvård och makeup?

– När jag var 13 år började jag få acne. Redan då började mitt sökande efter saker som kunde ge mig en bättre hy.

Sarah-Jane ­Duncanson ”Trinny” ­Woodall.
Sarah-Jane ­Duncanson ”Trinny” ­Woodall.

Industrin kring anti-age är enorm och omsätter miljarder. Ni har valt en annan väg?

– Anti-aging är ett ord som är förbjudet hos oss. Det antyder att du bara är bra om du inte åldras. Alla kvinnor åldras och min åsikt är att vi alla har ett personligt val hur vi vill göra det, oavsett om det är att färga håret eller låta det bli naturligt grått, att använda botox eller låta linjerna vara där de är. Det vi fokuserar på är hur du kan ha en makeuprutin eller använda hudvård så att din hy ser mer hälsosam ut och blir full av liv.

Annons

Finns det något mer i skönhetsbranschen du skulle vilja ändra på?

– Hur man väljer modeller och ambassadörer till olika märken. Trots att vi inte längre är 20 utan kanske 30, 40 eller 50 år möts vi ändå av tonåringar som ansikte för produkter man vill sälja oss. Så har det varit ända sedan skönhetsbranschens födelse men det skaver och fungerar inte längre i den tid vi lever i i dag.

Du utstrålar mycket energi och är en inspirationskälla för många. Hur håller du ångan uppe?

– Jag är lite som en spegel för jag plockar snabbt upp andra människors sinnesstämningar. Om jag känner mig låg i energi och gör en live på Instagram känner jag mig snabbt bättre tack vare engagemanget från mina följare. Det är en skön sak att känna att jag inte är ensam och att vi alla går igenom samma saker och kan ge varandra både hopp och hjälp.

Redaktörens Trinnyval

1 Utjämnande

Plump Up Peptide HA Serum från Trinity London.
Plump Up Peptide HA Serum från Trinity London.

Plump Up Peptide HA Serum är en uppfriskande och lätt gel. Lämnar huden med en jämnare, fräschare och skönt återfuktad yta. Ca 865 kr.

2 Dubbelarbetare

Lash2Brow från Trinity London.
Lash2Brow från Trinity London.

Lash2Brow är en tub med vårdande och volymgivande mascara i ena änden och brynmascara i den andra. Ca 370 kr.

3 Filtrerande

Miracle Blur.
Miracle Blur.

Miracle Blur är som en vispad gel med filter­effekt du duttar över partier som du vill ska bli mindre synliga. Kan användas både under bas och över färdigt makeupresultat. Ca 345 kr.

4 Lättjobbade

Eye2Eye krämskuggor.
Eye2Eye krämskuggor.

Eye2Eye är lättarbetade krämskuggor. Trots sin konsistens sitter färgerna förvånansvärt bra. Finns i 28 nyanser. Ca 240 kr.

Annons

Trinnys bästa sminktips

1. Följ inte dina ögonbryn söderut. När vi blir äldre kan ögonlocken börja hänga vilket också gör att brynen hamnar längre ner. Plocka och måla brynen så att de blir lite rakare. Det kommer att lyfta dina ögon och göra att du känner dig piggare.

2. Många har lärt sig att avsluta makeupen med puder. Hoppa över det, puder kan lätt få ­huden att se död ut och lägger sig gärna i linjer. Välj krämbaserade produkter som ger en livfullhet och friskhet.

3. På vintern kan man behöva hjälpa till med lite rouge på rätt ställe. Det får dina ögon att glittra och lyfter kindbenen. Den där punkten hittar du i samma höjd som nästippen, precis nedanför ögat. Placera rouget där och arbeta det utåt mot tinningen.

4. Svårt att få till eyelinervingen? Mitt mest oväntade redskap är genomskinlig tejp som jag trycker fast vid ögonvrån. Det hjälper mig att skapa en snygg uppåtgående vinge med min ögonskugga.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons