Foto: J M HAEDRICH/SIPA/Shutterstock
1:25

Efter reklamen: Lista: 5 anledningar varför du inte bör tvätta håret i varmt vatten

(1:25)

Slå på ljud

Vissa gör mycket för att dölja sina gråa hårstrån och går till frisören för att färga utväxten varje månad, medan andra omfamnar sina gråa hår och till och med färgar resten av håret grått för att matcha.

Om du har valt att omfamna ditt gråa hår finns det en del knep att ta till för att få fram färgen och texturen. Om du till exempel känner att ditt gråa hår saknar lyster tipsar hårexperten Christin Brown i Mindbodygreen om att skaffa ett silverschampo.

Jennifer Lopez visar upp hetaste hårtrenden på nya bilderna

Så får ett silverschampo fram din gråa hårfärg perfekt

Den som har varit blond vet att ett silverschampo får bukt med gula och brassiga undertoner, och samma sak gäller alltså för dig som är gråhårig.

– Grått hår absorberar det som finns i luften, så det kan bli gult väldigt snabbt, säger Brown i ett avsnitt av podcasten Clean Beauty School.

Detta på grund av att hårfolliklarna producerar mindre melanin och sebum vilket gör att håret blir mer utsatt, förklarar hon vidare.

Ett silverschampo fräschar upp tonen i ditt gråa svall, menar Brown, och gör att det ser mer livfullt ut.

Chers naturliga hår – visar frisyren utan peruk

Så använder du dig av ett silverschampo om du är gråhårig

Om du inte har använt dig av ett silverschampo förut kan det vara bra att veta att det inte är som ett vanligt schampo. Du behöver nämligen låta produkten sitta i ett par minuter och därefter skölja av.

Det finns inga egentliga riktlinjer för hur ofta du ska använda dig av ett silverschampo, men en gång i veckan eller varannan vecka brukar vara lagom. Det finns dock risk för att du kan överanvända produkten och då kan håret få en lila nyans som dock bara är tillfällig.

Källa: Mindbodygreen