Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Det behöver du ändra när du får grått hår

04 mar, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, pressbild.
Jamie Lee Curtis.
Grått hår får vi alla förr eller senare, men det många inte tänker på är hur annorlunda håret kan bli när det skiftar färg.
Frisören Jonny Westberg förklarar vad som är viktigt att ändra i hur du tar hand om håret när det blivit grått.
– På vissa blir de stråna väldigt grova och stela, och på andra väldigt tunt, säger han till Femina.
Annons
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattanBrand logo
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan

Grått hår är något alla får någon gång i livet – för vissa personer börjar de första vita stråna dyka upp redan innan 30, medan andra märker det först senare. Men oavsett när det gråa håret gör sin entré är det viktigt att ta i beaktning att håret förändras. När håret blir grått känns det ofta annorlunda än det brukade.

Frisören Jonny Westberg förklarar att grått hår är annorlunda, men på vilket sätt varierar från person till person.

– När man får vita hårstrån kan håret bli lite olika för olika människor. På vissa blir de stråna väldigt grova och stela, och på andra väldigt tunt. Men här finns det många olika produkter som kan hjälpa till, säger Jonny Westberg.

Så ändras håret när det blir grått

Det många kanske glömmer bort är att det inte bara är håret som ändrar färg – hårbotten påverkas också. När du får mer mogen hy så sker samma förvandling även i hårbotten. Huden på skalpen blir torrare och stramare, vilket i sin tur kan göra att håret får desto svårare att växa som det ska.

Annons

– Det är viktigt att ta hand om hårbotten, för med åldern blir huden stram. När huden blir torrare stramar hårsäckarna ihop sig och håret kan få svårare att växa. Därför är det viktigt att ha kanske ett serum eller en annan produkt för fukt i hårbotten, säger han.

Vad behöver du mer tänka på när du fått grått hår? Jo, att uppdatera vilka produkter du använder dig av. Även om du har ett favoritschampo och -balsam som du har älskat genom åren kan det vara dags att uppdatera dina produkter om du fått grått hår.

– Det finns många olika schampon och balsam för moget hår.

4 tips till dig med grått hårBrand logo
4 tips till dig med grått hår
Annons