Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Knepet med torrschampo du inte kände till

22 feb, 2024 
AvAino Oxblod
Fotograftt.
Torrschampo
Torrschampo är en produkt som många av oss använder flera gånger i veckan för att slippa tvätta håret så ofta.
Men att hårprodukten går att använda för annat än att få bort fett hår är det inte alla som känner till.
– Om man har tunna fina hårstrån kan man också få känslan av att ha mer hår än man har, säger frisören Jonny Westberg.
Annons
Så får du mer volym i håretBrand logo
Så får du mer volym i håret

Förutom schampo och balsam är nog torrschampo den hårprodukt som flest kvinnor använder regelbundet. Att kunna spruta i lite torrschampo i hårbotten när håret ser fett och livlöst ut kan vara räddningen när man vill göra sig klar snabbt på morgonkvisten. I stället för att behöva tvätta håret kan vi på några sekunder se ut att ha rent hår igen med torrschampots hjälp.

Men det många nog inte tänker på är att torrschampo faktiskt går att använda till andra syften också – det hjälper inte bara håret att se rent ut. Om du har tunt och platt hår kan torrschampo nämligen också gör under för volymen i ditt hår, även om det är rent från början.

Torrschampo kan ge mer volym i håret

Jonny Westberg, frisör och professional educator på Henkel Hair Professional, förklarar att torrschampot kan hjälpa till att ge styrsel och kropp åt håret.

Annons

– Torrschampo är en volymgivande produkt – man får volym och luftighet i håret av torrschampot. Om man har tunna fina hårstrån kan man också få känslan av att ha mer hår än man har, det blir som en utfyllnadseffekt, säger frisören.

Det går dock inte att ta för givet att det här fungerar med alla torrschampon – de har lite olika effekter. Medan en del torrschampon är väldigt lätta, och då kanske ger mindre volym, kan andra hjälpa till att ger mer styrsel år frisyren.

– Det beror på vilken produkt det är. Vissa torrschampon ger mer en beläggning på håret, medan andra bara får håret att kännas fräscht, säger Jonny Westberg.

5 tips för att få volym i håretBrand logo
5 tips för att få volym i håret
Annons