Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Slutade färga sitt gråa hår – inspirerar kvinnor världen över

20 dec, 2022 
AvJosefin Westin
Grått hår
54-åriga Annika von Holdt har slutat färga sitt gråa hår.
Nu inspirerar hon kvinnor världen över med sitt långa gråa svall:
– Mitt hår har aldrig varit snyggare eller friskare.
Annons
Video: Tips för dig med tunt hårBrand logo
Video: Tips för dig med tunt hår

Den danska influencern Annika von Holdt har blivit en enorm förebild för tusentals kvinnor på Instagram. Den tidigare blonda profilen har skippat sitt blonda hår. På sitt instagramkonto visar hon upp sitt naturliga gråa hår – som sträcker sig långt ner till midjan.

Plockade desperat gråa strån

I en intervju med den brittiska tidningen Daily Star berättar Annika von Holdt att hon upptäckte de första gråa stråna när hon var i 20-årsåldern. Desperat försökte hon plocka de enstaka hårstråna. För att försöka dölja det ytterligare färgade hon håret varannan vecka under de kommande 20 åren.

För några år sedan valde hon att sluta kämpa emot och behålla sitt gråa hår precis som det är.

– Att underhålla håret var ansträngande. Jag är glad att jag blev klok och slutade färga det. Mitt hår har aldrig varit snyggare eller friskare, säger Annika von Holdt till Daily Star.

Stoppar henne och vill ha råd

Annika von Holdt berättar att hennes hår ofta bidrar till att andra människor kommer fram till henne för att kommentera hennes gråa hår. Hon blir stoppad på gatan och även av exempelvis säkerhetspersonal på flygplatsen.

Annons

Hon vill gärna inspirera andra att våga ta samma steg som henne men hon är noga med att inte rikta några pekpinnar. Många frågar henne om råd, om de också ska låta sitt naturliga gråa hår växa fram.

– Man måste fråga sig vad du känner själva. Och om du bestämmer dig för att ge det gråa en chans, förbered dig på minst ett år med dåliga hårdagar. Ha tålamod och håll till din plan, skriver hon på Instagram.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

”Siktar inte mot att se yngre ut”

Influencern som också är författare och har skrivit flera thrillers är medvetna om att långt ifrån alla vill gå samma väg som henne.

– Om du inte är redo för det gråa håret nu, eller någonsin, så rekommenderar jag att du går mot lite mjukare färger. Det är nyckeln.

Och till alla som tycker att hon ska färga håret blont igen för att se yngre ut svarar hon:

– Grejen är att jag inte siktar mot att se yngre ut. Jag gillar att se bäst ut men inte yngre. Jag tvivlar också på att ljus färg på magiskt sätt kommer få mina rynkor och linjer att försvinna. För övrigt är jag väldigt bekväm med rynkor och linjer. Jag känner mig generellt bekväm i huden. Det är de små ofullkomliga sakerna med mig, säger Annika von Holdt.

Källa: Newsner

Se också: 9 gånger kändisar gjort stora hårmakeoversBrand logo
Se också: 9 gånger kändisar gjort stora hårmakeovers
Annons