Jodie Foster och Andie MacDowell på Cannes Filmfestival.
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)
1:18

Efter reklamen: 10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

(1:18)

Slå på ljud

Det är inte många år sedan som de allra flesta kända kvinnorna gjorde allt för att hålla de gråa hårstråna borta, oavsett om de var 35 eller 65. Men de senaste åren har vi sett en utveckling, och allt fler väljer att omfamna sitt silverhår. Medan skådespelare som Helen Mirren, Meryl Streep och Judy Dench länge har gått i bräschen för de gråhåriga kvinnorna, så är det nu när trenden har letat sig ner lite i åldrarna som det har blivit extra påtagligt.

Hudvård med retinol – som kan reducera rynkor

Och tydligaste exemplet på paradigmskiftet ser vi på filmfestivalen i Cannes i år, där världsstjärnorna flockades på den berömda röda mattan – och fler kvinnor än någonsin var gråhåriga.

63-åriga Andie MacDowell, aktuell i filmen Annette, visade stolt upp sitt gråa lockiga hår inför fotograferna, matchat med en vackert ljusblå klänning. På röda mattan fick hon också sällskap av tidigare nämnda Helen Mirren, 75, i en solgul kreation.

Tyska Iris Berben, amerikanska Andie MacDowell och brittiska Helen Mirren på Cannes filmfestival.

VALERY HACHE

Jodie Foster och Sex and the city-stjärnorna väljer grått

Så gör du för att inte solglasögonen ska förstöra sminket

De var inte de enda – Oscarsbelönade Jodie Foster, 58. Hon valde dock en mer avslappnad frisyr, en rak page med gråa hårstrån utspridda i det gråa håret, så som grått hår ser ut på de allra flesta.

Jodie Foster.

CAPI

Den senaste tiden har grått hår också aktualiserats med rebooten av Sex and the city, som nu har påbörjat sin inspelning. Medan Sarah Jessica Parker har sportat naturligt gråa rötter, så har Cynthia Nixon visat hur hon gått från sitt klassiskt röda hår till att ha en kort liten grå frisyr.

Källa: Vogue.

Feminas redaktion listar sina skönhetsfavoriter – 8 hudvårdsprodukter vi inte kan vara utan

Mest läst