Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Grått hår stora trenden på röda mattan på Cannes filmfestival

12 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jodie Foster och Andie MacDowell på Cannes Filmfestival.
De senaste åren har allt fler kända kvinnor valt att stolt visa upp sitt gråa hår – och ingenstans är det tydligare än på Cannes filmfestival.
Den franska festivalen med alla sina världsstjärnor bjöd nämligen på en tydlig trend.
På röda mattan avlöste de coola, gråhåriga kvinnliga skådespelarna varandra.
Annons
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)Brand logo
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

Det är inte många år sedan som de allra flesta kända kvinnorna gjorde allt för att hålla de gråa hårstråna borta, oavsett om de var 35 eller 65. Men de senaste åren har vi sett en utveckling, och allt fler väljer att omfamna sitt silverhår. Medan skådespelare som Helen Mirren, Meryl Streep och Judy Dench länge har gått i bräschen för de gråhåriga kvinnorna, så är det nu när trenden har letat sig ner lite i åldrarna som det har blivit extra påtagligt.

Och tydligaste exemplet på paradigmskiftet ser vi på filmfestivalen i Cannes i år, där världsstjärnorna flockades på den berömda röda mattan – och fler kvinnor än någonsin var gråhåriga.

Annons

63-åriga Andie MacDowell, aktuell i filmen Annette, visade stolt upp sitt gråa lockiga hår inför fotograferna, matchat med en vackert ljusblå klänning. På röda mattan fick hon också sällskap av tidigare nämnda Helen Mirren, 75, i en solgul kreation.

Tyska Iris Berben, amerikanska Andie MacDowell och brittiska Helen Mirren på Cannes filmfestival.

Jodie Foster och Sex and the city-stjärnorna väljer grått

De var inte de enda – Oscarsbelönade Jodie Foster, 58. Hon valde dock en mer avslappnad frisyr, en rak page med gråa hårstrån utspridda i det gråa håret, så som grått hår ser ut på de allra flesta.

Jodie Foster.

Den senaste tiden har grått hår också aktualiserats med rebooten av Sex and the city, som nu har påbörjat sin inspelning. Medan Sarah Jessica Parker har sportat naturligt gråa rötter, så har Cynthia Nixon visat hur hon gått från sitt klassiskt röda hår till att ha en kort liten grå frisyr.

Källa: Vogue.

Annons