Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Här är 70-talsstilarna som är hetaste hårtrenderna i sommar

23 jun, 2021 
AvMalin Ny
FotografTT
Gardinluggen och stora afron. Här är 70-talsstilarna som är hetaste hårtrenderna i sommar.
Annons
Se den virala videon om Dianas hår som blivit succéBrand logo
Se den virala videon om Dianas hår som blivit succé

Vid det här laget har vi sett en hel del hårtrender komma och gå, den senaste tiden har 90-talets varianter med fjärilsclips, stora tofsar och Jennifer Aniston-frisyren gjort succé. Men nu ser det ut som ett annat årtionde är på väg när det gäller hårtrender - nämligen 70-talet!

Just nu gör du nämligen rätt i att inspireras av 70-talsikoner som Farrah Fawcett, Diana Ross, Stevie Nicks och Brigitte Bardot om du vill vara extra trendig. Alla dessa ikoner är stora inspirationskällor när det kommer till frisyrer just nu - allt från stora lockar till kortklippa frisyrer är definitivt hetast just nu.

Annons

70-talet handlade mestadels om luftig volym och en friare känsla jämfört med 60-talets strama frisyrer. Vi har samlat ihop frisyrerna som har gjort comeback och tips från experterna om hur du fixar dem!

Gardinluggen

Brigitte Bardots gardinlugg har gjort en stor revival på sociala medier och enligt Stefan Bertin, hårstylist från Shea Moisture, finns det sätt att modernisera looken.

- Ett sätt att göra den mer modern är att göra att luggen får mer textur istället för att göra den fluffig. Använd en saltspray för att fixera looken och få till en mer modern look så att det blir det bästa av båda världar, säger han till Glamour.

Annons

Shag

En så kallad "shag" är en frisyr som olika lager och lugg som ramar in ansiktet.

- Jag är ett stort fan av "the shag", det är en sådan ikonisk 70-talslook, säger hårstylisten George Northwood till Glamour. Han fortsätter:

- Den här frisyren ger massa volym och struktur till håret, vilket passar perfekt för dig med tunnare hår.

Fluffiga lockar

Fluffiga lockar som Diana Ross är tillbaka, och i år är det extra stora 70-talsafron som är hetast.

- 70-talshåret var fluffigt och tilläts göra sin egen grej, säger hårstylisten och afrospecialisten Charlotte Mensah till Glamour, och tipsar om att använda en pomada för att eliminera friss och torrhet i håret.

- Dina lockar kommer att se definierade och supermjuka ut, speciellt under de varma vår- och sommarmånaderna.

Foto: TT

Annons