Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Här är Dakota Johnsons mascara-knep – som hon lärt sig av sin mormor

27 feb, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT
Dakota Johnson
Skådespelerskan Dakota Johnson är känd för sin signatur-lugg men också felfria makeup med långa fransar.
Har hon något knep?
Absolut, och det har hon fått av ingen mindre än hennes mormor, skådespelerskan Tippi Hedren.
Annons
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukterBrand logo
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

Kändisar brukar ofta dela med sig av sina skönhetstips, men det är inte alltid tipsen får samma effekt på oss andra. Kändisar tenderar ju att också komplettera sin skönhetsrutin med en massa behandlingar. Så frågan är vad beauty-resultatet beror på? Enligt skönhetsredaktören Rachel Nussbaum på tidningen Glamour finns det endast ett skönhetstips som hon svär vid – och det kommer från skådespelerskan Dakota Johnsons mormor.

Dakota Johnson med mascara och långa fransar.

Dakota Johnson stoppades av sin mormor

Dakota Johnson är dotter till ingen mindre än skådespelarna Melanie Griffith och Dan Johnson och gjorde sin filmdebut redan som tioåring, men slog igenom i rollen som Anastasia Steele i filmserien Fifty Shades från 2015-2018. Hennes kändisföräldrar och tidiga entré i ramljuset har gjort att hon är van att vara i fokus. Dakota Johnson brukar alltid ha felfria fransar på röda mattan och behöver sällan komplettera med lösfransar. Mascaran gör helt enkelt jobbet.

Annons

Hur hon bäst applicerar mascaran har hon lärt sig av sin mormor, som är ingen mindre än Tippi Hedren. Dakota blev förbluffad över sin mormors mascaratips.

– Och självklart, hon hade rätt. Hon är en jävla filmstjärna, hon är en legend!

Dakota Johnson: Så applicerar jag mascaran

I en intervju med tidningen Glamour från 2018 avslöjade hon sin mormors mascara-hack, och som skönhetsredaktören Nussbaum följt ända sedan dess. Skådespelerskan Dakota Johnson berättade för tidningen om tillfället när hennes mormor Tippi Hedren klev in och delade med sig av sitt bästa mascaratips.

– Hon såg mig sätta på mig mascara en gång och sa till mig att om jag håller ner spegeln lågt och applicerar mascaran medan jag tittar nedåt kommer jag få mest täckning från fransroten till spetsarna, säger Dakota Johnson.

Tippi Hedren som ung med Sean Connery
Tippi Hedren som ung. Hon spelade bland annat mot Sean Connery i filmen Marney

Tippi Hedren är känd för sina långa fransar från sina roller i Alfred Hitchcocks filmerna i början av 1960-talet, Fåglarna och Marnie.

Enligt skönhetsredaktören på Glamour kan tipset låta väldigt enkelt men är revolutionerande.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
Annons