Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Linda Hallbergs hemliga sminktrick: ”Börjar alltid med ögonen”

17 feb, 2023 
Linda Hallberg sminktips
Linda Hallberg är makeupartist och grundare av märket LH Cosmetics.
Här ger hon sina 3 bästa sminktips.
Annons
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hållaBrand logo
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla

Linda Hallberg har på fem år byggt upp ett av Sveriges mest hyllade skönhetsmärken, LH Cosmetics. Hon började som makeupartist och influencer. Och mycket av hennes framgång tillskriver hon sociala medier. Utan de kanalerna hade skönhetsmärket inte kommit lika lång som det har i dag.

Men vad är hennes bästa knep när det kommer till smink? Här delar Linda Hallberg öppenhjärtligt med sig av sina hemliga sminktips som hon samlat på sig under sin tid som makeupartist.

Här är Linda Hallbergs 3 bästa sminktips

1. Måla ögonen först

Brukar det bli kladdigt när du målar ögonen? Gör dem först och lägg foundation sedan så slipper du städa upp efteråt.

2. Preppa med ett flytande läppstift

För ett få ditt läppstift mer hållbart är det toppen att måla läpplinjen med ett flytande läppstift eller en läppenna. Pudra sedan med ett transparent puder för att sätta det. Lägg sedan ett krämigt läppstift på resten av läppen. Då får du en läpplinje som håller genom allt och samtidigt en läpp som inte ger en torr känsla.

3. Markera din övre fransrad

I stället för att använda en kajalpenna, som gärna kladdar av sig på vattenlinjen när du markerar din övre fransrad, använd en snedställd borste och en vattenfast mascara. Den torkar helt och kommer inte att kladda av sig på vattenlinjen.

Kort fakta om Linda Hallberg

  • Linda Hallberg är baserad i Stockholm men kommer ursprungligen från den lilla staden Sölvesborg i södra Sverige.
  • Hon började sitt väg mot att bli makeupartist när hon som 18-åring 2007 bodde i en husvagn utanför Stockholm utan rinnande vatten.
  • Linda grundade LH Cosmetics ur sin passion för färg ochatt alla ska få bära smink på sitt sätt utan att dömas. Hon ville förändra synen på smink och göra det mer lekfullt och roligt.
  • Förutom att arbeta med LH Cosmetics och sociala medier på heltid arbetar Linda fortfarande som makeupartist på frilansbasis.
  • Hon är även certifierad hårstylist.
Annons