Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Här är världens bästa foundation för mogen hy – experten avslöjar

29 feb, 2024 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
foundation mogen hy
Har du mogen hy? Se hit! Feminas beautyexpert avslöjar nu sin favoritfoundation.
Annons

Det är en djungel därute! En djungel av goda råd, reklam, tips, uppmaningar do's and dont's! Hur ska man veta vad som är rätt och inte, då det kommer till smink? Lugn bara lugn – Femina guidar till till de allra bästa valen.

En mogen hy kräver en lite annan sminkning än en yngre. Viktigast av allt? Fukt! Det har Åsa Östergren, makeupartist sedan nära 20 år och skönhetsredaktör på Kicks Magazine, berättat för Femina i en intervju där hon även delar sina bästa sminktips för mogen hy.

basta-foundation-for-mogen-hy

– Fukt är viktigast av allt. Förutom bra hudvård kan du gärna grunda med en återfuktande primer med glow i och sedan använda en krämig foundation som gärna får vara hudvårdande. Snyggast effekt får du om du inte använder mer täckande produkt än du behöver. Foundation måste inte appliceras i hela ansiktet. Kolla var huden är röd eller om du har pigmenteringar och koncentrera dig på dessa partier, säger hon och fortsätter:

Annons

– Använder du highlighter – välj krämiga produkter då puder lätt ser onaturligt ut och gärna lägger sig i linjer. Lägg den inte alltför nära ögonen. Det blir snyggare att ha den högre upp mot tinningarna, bonuseffekt är att det även lyfter upp det som sjunkit in lite.

Tips! Här hittar du fler tips kring mogen hy och hur du sminkar den på allra bästa sätt, samt bästa hudvård för mogen hud.

Världens bästa foundation – för dig med mogen hy

Foundation är dock ett bra sätt att se piggare ut på nolltid. Och visst finns det en founadtion som är överlägsen många andra. Kort sagt: den är världsbäst. Feminas beautyredaktör Jessica Blockström berättar varför:

ANNONS Light Reflecting Foundation från Nars ger så fin mjuk glow, jämnar ut utan att täcka, är lätt att jobba in och ser fräsch flera timmar senare. Finns dessutom i många nyanser, från ljusaste ljus till riktigt mörk, slår hon fast.

Så, hur applicerar man då sin foundation på bästa sätt? Satsa på en borste, en svamp eller använd fingrarna. Smaken är, som bekant, delad.

Light Reflecting Foundation, Nars

Foundation som jämnar ut huden och ger en naturlig lyster med vårdande ingredienser. Finns i 36 olika nyanser för att passa alla hudtoner. ANNONS Se mer och köp den här.

Light Reflecting Foundation från Nars
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigtBrand logo
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt
Annons