Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Hudvård för mogen hy – produkterna som hyllas av kvinnor över 60

11 okt, 2023 
hudvård mogen hy över 60
Från återfuktande krämer till effektiva serum – vi har hittat hudvårdsprodukterna som hyllas av kvinnor över 60.
Annons

I dag har många ett nyupptäckt eller gammalt intresse för skönhet och hudvård, men det är inte alltid som ens favoriter kan följa med en år efter år. I takt med att vi blir äldre förändras som bekant huden och blir både tunnare, torrare och mindre elastisk enligt 1177, vilket kan öka behovet av att se över sin hudvård.

Hudvård för mogen hy – som hyllas av kvinnor över 60

Vi har satt nätbutikernas recensioner under lupp för att hitta produkterna som hyllas av kvinnor runt 60 år. Du kan läsa mer om alla produkter nedan!

Hyllad hudvård för mogen hy

1. Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel

Cliniques populära fuktgel har funnits i många år och används på samma sätt som en fuktkräm – efter rengöring. Den har en konsistens som hyllas av en användare som är över 65, som skriver att det enda som skulle göra den bättre är om den skulle finnas i tub istället för pumpflaska och att den har funnits med henne länge:

Annons

"Som någon annan skrev: gammal favorit. Känns fantastiskt sval och återfuktande."

Den återfuktande gelen är särskilt framtagen för fet hy och blandhy, något som en annan recensent i 60-årsåldern håller med om fungerar och skriver:

"Bästa fuktgivaren för mig med känslig blandhud."

Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Clinique Blackhead Solutions 7 Day Deep Pore Cleanse & Scrub

Från samma hudvårdsmärke kommer även den här exfolierande skrubben, som effektivt minskar synliga porer och pormaskar. Även denna fungerar bra för blandhy enligt en recensent i 60-årsåldern, som skriver:

"Bästa dagliga rengöringen för min känsliga kombinerade hud! Jag har testat många av Cliniques rengöringar och går alltid tillbaka till denna. Rengör ordentligt trots att den känns mild. Extra plus att den kan användas även som mask. Komplett produkt för mig!"

Clinique Blackhead Solutions 7 Day Deep Pore Cleanse & Scrub
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. 111Skin Celestial Black Diamond Eye Cream

I det lite lyxigare segmentet hittar vi den här ögonkrämen från hyllade märket 111Skin, som ska minska synligheten av fina linjer samt och mörka ringar under ögonen. Trots sitt pris på 2 200 kronor har produkten ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5 och en användare i 60-årsåldern lyfter bland annat fram att den är doftfri, dryg, lyxig och att den framför allt har den effekt som den utger sig för att ha:

Annons

"Magisk ögoncreme som verkligen gör sitt jobb! Passar mig helt perfekt och har fått hjälp med både torrhet och linjer. Puffigheten under ögonen är borta och hudtonen är jämnare. Önskar jag hittat denna creme tidigare. Väldigt dryg och lyxig känsla. Skönt att den inte har någon doft när man ska applicera kring ögonen. Bästa ögoncremen för mig, denna ska jag fortsätta med och även testa resten av produkterna. Känner mig piggare kring ögonen och makeup lägger sig perfekt på cremen. Supernöjd!"

En annan användare i liknande ålder skriver:

"Jag tycker att jag märkte skillnad redan efter första gången jag använde produkten. Perfekt konsistens och väldigt dryg. Makeup lägger sig perfekt på cremen. Jag är supernöjd!"

111Skin Celestial Black Diamond Eye Cream
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Exuviance Age Reverse + Rebuild-5 Cream

Från ett annat hyllat hudvårdsmärke, Exuviance, kommer ansiktskrämen Age Reverse + Rebuild-5 Cream, som ska ha en uppstramande effekt och förbättra fastheten i huden. Detta genom bland annat sheasmör, glycerin och mikropeptider, som kan vara ett alternativ till retinol för den som har känslig hud.

Annons

En användare som är över 60 har gett krämen 5 av 5 stjärnor och lyfter fram några av fördelarna med produkten:

"Bra förpackning med extralock. Luktar fräscht. Skön konsistens."

Exuviance Age Reverse + Rebuild-5 Cream
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Filorga Time-Filler 5 XP Cream

Det franska hudvårdsmärket Filorgas produkter har blivit favoriter hos många användare oavsett ålder och en del av produkterna passar extra bra för mogen hud. Deras ansiktskräm Time-Filler 5XP Cream kan användas både dag och natt och ska både mjuka upp, fylla ut och släta ut fina linjer i ansiktet, samtidigt som den återfuktar huden.

En användare i 60-årsåldern lyfter fram att den är skön att använda och skriver:

"Grymt bra och skön ansiktskräm som ger resultat".

6. Paula's Choice Resist Intensive Wrinkle Repair Retinol Serum

Det här parfymfria serumet från Paula's Choice innehåller retinol och ska kunna användas även av personer med känslig hud. Det appliceras innan fuktkräm och kan bland annat hjälpa till att minska röda märken från tidigare akne.

Annons

En användare som är runt 60 skriver:

"Ett mycket bra serum som stärker upp hud med ålderstecken. Jag alternerar detta serum med Paula's Choice Resist Super Antioxidant Concentrate Serum och det är en kombination som fungerar bra för mig med torr hy. På sikt stärks huden upp och blir jämnare med mer elasticitet. Den gör inga underverk på en gång men efter en tids användande kan resultatet skönjas."

Och fler kunder som är runt 60 uppskattar serumet – en annan användare skriver:

"Helt underbar! Kan inte leva utan denna. Känns först fet men sedan får man en aha-upplevelse av den."

Paula's Choice Resist Intensive Wrinkle Repair Retinol Serum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

7. Plantheque The Turn Back Time Serum

Ett annat serum som hyllas kommer från Plantheque och är särskilt framtaget för just mogen hud. The Turn Back Time Serum innehåller bland annat den hyllade ingrediensen bakuchiol, men även andra ingredienser som lugnar och jämnar ut huden samt verkar barriärstärkande.

Serumet har ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5 och en användare som är över 60 skriver:

"Fantastiskt serum för min yttorra och känsliga hud. Efter 14 dagar märkte jag en klar förbättring. Det bästa serumet!"

Plantheque The Turn Back Time Serum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips
Annons