Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Enkla knepet som ger håret mer volym

22 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Instagram.
Att få mer volym och liv i håret är något som många strävar efter.
Med det här smarta volymknepet ger du håret mer volym på några korta ögonblick.
Så gör du för att använda dig av det omtalade ”pinch hair”-tipset!
Annons
Så får du mer volym i håretBrand logo
Så får du mer volym i håret

Finns det något bättre än hårknep som gör stor skillnad med lite ansträngning? Knappt. Med det här enkla knepet får håret mer volym och liv, utan att du måste styla håret i oändlighet.

Tidningen Glamour skriver om ”hair pinch”-tipset – alltså rakt översatt ”nypa håret” – som ett bra sätt att ge en frisyr med mittbena mer volym. Tipset kommer från början från sminkösen och hårstylisten Emma Chen, som gång på gång visat upp hur hon nyper till modellernas hår för att ge det mer volym.

Emma berättar att man inte behöver vara en professionell hårstylist för att kunna använda sig av tipset. Hon konstaterar också att det är vanligt att folk har för mycket produkter i håret i hopp om att få volym, men att det kan få motsatt effekt.

Annons

”Preppar du håret för mycket? Att använda för mycket produkt kan ibland vara lika illa som att inte använda någon produkt alls. Håret blir nedtyngt, oformligt och överbearbetat”, skriver hon till en video på Instagram där hon visar hur hon gör, och fortsätter:

”Nyckeln för att addera volym och textur utan att förlita sig för mycket på produkter är att skapa olika former i håret.”

Så får du enkelt mer volym i håret

Förutom att styla håret med värmeverktyg så använder Emma alltså hair pinching. När hon har stylat frisyren med mittbena så tar hon två sektioner av håret längst fram och nyper ihop dem, så att de delarna lägger sig närmare varandra, medan resten av håret faller snyggt åt sidorna. Det här ger ungefär samma effekt som att ha gardinlugg, utan att personen måste ha lugg. Knepet fungerar så länge personen har mittbena, och kan passa till både kortare och längre hår.

Bland det bästa med knepet är att man inte måste ha stylingverktyg eller ens en spegel för att ge volym åt håret på det här sättet – du kan göra det ute på språng när du vill liva upp frisyren.

Så lockar du håret med plattång – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
Så lockar du håret med plattång – hårexperten Karolina Bergström visar
Annons