Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Hårexpertens varning – 4 sätt du skadar håret utan att ens veta det

01 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram, PExels.
Att få lyxigt stylat och snyggt hår är något många strävar efter – men vägen dit är minst sagt krokig.
Hårexperten Monica listar de vanligaste orsakerna till skadat hår, och vilka misstag hon ser kunder göra hela tiden.
”Hår är extremt fragilt”, skriver hon på Instagram.
Annons
Frisören tipsar: Så stylar du håret när det är fuktigtBrand logo
Frisören tipsar: Så stylar du håret när det är fuktigt

Att få det där tjocka och friska drömhåret kan kännas som just en ouppnåelig dröm – det är svårt att hitta rätt i djungeln av tips och varningar.

Instagramprofilen och hårexperten Monica lyfts av The Sun när hon listar de vanligaste misstagen hon ser att folk gör när de ska ta hand om sitt hår – och vilka saker det är som faktiskt skadar håret.

Värme

Att använda för mycket värmeverktyg som fön, locktång eller plattång skadar håret, speciellt om de används på fuktigt eller blött hår. Därför är det viktigt att använda sig av värmeskydd för att minimera skadan på håret.

Mekanisk skada

Den vanligaste skadan på hår, som inte görs av värmeverktyg, kommer från rent fysiska slitningar – att ta håret i och ur hästsvansar, använda gummisnoddar i håret, torka håret med handdukar eller borsta det. För att minska det oundvikliga slitaget så mycket som möjligt tipsar Monica om att vara noga med att använda balsam och silkestofsar, samt att använda en hårborste som passar din hårtyp.

Annons

Miljö

Vi vet alla att solens UV-strålar skadar huden utan skydd, men många glömmer bort att håret påverkas lika mycket. Även föroreningar i luften och hård vind kan skada håret i längden.

Skydda håret med hjälp av solhattar, och genom att ha balsam i håret innan du badar utomhus. Det finns också uv-skyddssprej för håret.

Kemisk

Att färga och bleka sliter mer på håret än något annat. Ska du färga håret så gör det på salong, och se till att kombinera det med fuktgivande behandlingar. Fråga din frisör om vilken behandling som ditt hår skulle må bra av.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons