Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Hon slutade bära smink i ett år – då märkte hon det här

31 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Cassandra Bankson tröttnade på att hon förväntades ha smink på sig hela tiden – och bestämde sig för att sluta.
Nu ser hon tillbaka på ett år utan smink, och vilka stora skillnader det har gjort i hennes liv.
– Jag kunde vara mig själv mer – jag kunde vara mindre reserverad och dölja mindre av mig själv, säger hon i en video på Youtube.
Annons
6 kändisar som gått osminkade på röda mattanBrand logo
6 kändisar som gått osminkade på röda mattan

Amerikanska Cassandra Bankson har gjort en karriär av att recensera smink och hudvård i videos på Youtube, där hon har över 1,7 miljoner följare. Hon slog igenom stort med videoklipp där hon pratade om den svåra acne hon led av, och visade upp hur hennes hy såg ut utan smink – något som var en stor utmaning för henne 2010.

– När jag växte upp led jag av allvarlig cystisk acne och jag mobbades för det, berättar hon i en video på Youtube.

Trots att det stora genomslaget kom när hon visade hur hon såg ut utan smink så har Cassandra fortsatt ha ett välsminkat ansikte i sina videos, och burit heltäckande foundation med mycket rouge och bronzer.

Cassandra Bankson led längre av smärtsam acne.

Men för närmare två år sedan började hon tröttna ordentligt på att sminka sig hela tiden för att kunna utföra sitt jobb att spela in videos till Youtube. Hon kände att hon sminkade sig för att det förväntades av henne och inte för att det var något roligt och kreativt, som hon tidigare hade känt. Då började hon leka med tanken att sluta sminka sig.

Annons

– Hur skulle det vara om jag slutade bära smink helt? Det var ganska skräckinjagande, säger hon i videon.

Skillnaden när hon slutade sminka sig

Men en dag bestämde hon sig, och visade helt enkelt upp sig helt utan smink – och på den vägen är det. Nu har influencern inte haft smink framför kameran på närmare 1,5 år, och hon har redan märkt stora skillnader, inte minst i sitt eget beteende.

– Utan massa grejer i mitt ansikte kunde jag dyka upp som en vän på en övernattning, och jag kunde vara den jag var. Jag behövde inget annat och kunde få mer gjort under dagen. Jag hade ingen irritation som hängde sig kvar för att jag behövde ta mig smink för att samhället tyckte det, säger hon, och konstaterar att hon var mer sig själv än innan.

Idag är det självklart för Cassandra att inte behöva ha smink på sig.

Eftersom en stor del av Cassandras jobb också är att testa olika typer av hudvård så underlättade det att sluta sminka sig av den anledningen också. På så sätt kunde hon se om det var hudvården hennes hud reagerade på, utan att distraheras av sminket.

– När jag slutade ha smink i mina videos slutar jag också ha det till vardags, och min hud fick vara lite mer fri. Jag kunde också följa utvecklingen i hudvården jag använde, för sminket påverkade det inte.

Bland kommentarerna till hennes videos märker Cassandra att hennes beslut att sluta sminka sig har påverkat hennes tittare med, och många meddelar att de nu vågar gå ut utan smink för första gången på flera år.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons