Artikeln innehåller reklamlänkar
slimmade bryn som på Marlene Dietrich är tillbaka
Feminista 2022 - årets inspiratör: Efva Attling
1:43

Efter reklamen: Feminista 2022 - årets inspiratör: Efva Attling

(1:43)

Slå på ljud

Buskiga ögonbryn har legat på topplistan i många år nu, det har varit den allena rådande looken. Något som varit till förtret för alla vi som var flitiga noppare under 90-talet. Vi har jobbat med brynserum och browblading. Men precis som det brukar vara när det gäller långvariga trender så kommer nu motreaktionen. Slimmade och elegant penn-tunna bryn är en av de starkast lysande trenderna våren 2022.

slimmade bryn på bella hadid

Supermodellen Bella Hadid med klassiskt elegant smala bryn på Proenza Schouler-visningen denna februari. Foto från Bella Hadids Instagram.

Så hur ska man tänka här? Det finns många olika former som passerat under åren. De helt raka brynen, de förvånade som sticker uppåt ut på kanten och de mjukt böjda som följer ögats form. De korta och de väldigt långa. Det enda man kan säga här att det faktiskt inte finns någon enhetlig stil för hur de här tunnare brynen ska utformas, det är upp till dig. Den här looken handlar om att hitta din stil och visa en attityd.

Då kommer Beccas hyllade Under Eye Brightening Corrector tillbaka

Vill du ha guidning så blir det alltid finast om du försöker få balans i formen. Det enklaste sättet är att använda sig av det gamla penntricket där du måttar ur start, högsta punkt och slut med hjälp av en penna (eller pincett).

Arca för byredo med superslimmade bryn

Arca med extremslimmade bryn i kampanjen för Byredos nya mascara Astronomical

Så här gör du:

Nya sköna solkrämer för ansiktet

  1. Placera pennan mot ena näsvingen och rakt upp. Där pennan landar är bra att börja brynet. Du kan göra ett tunt streck där så du kommer ihåg.
  2. Bågens högsta punkt hittar du genom att titta rakt i spegeln och återigen placera pennan vid ena näsvingen men den här gången ska du vinkla den över din pupill. Gör en liten markering där.
  3. Var brynet ska sluta tycker jag är en smaksak men även här kan du använda pennan om du önskar att det blir en väldigt klassisk look. Placera pennan så den går över ögats yttre vrå.

aPlocka bort de ströstrån som sitter utanför formen men tänk på att inte fastna för nära förstoringsspegeln. Ta några kliv ut emellanåt för att kolla så du inte överplockar. Använd sedan en tunn brynpenna som du fyller i och förlänger med. Samma sak här - titta med lite avstånd för att se hur helheten ser ut.

Bästa verktygen

pincett att plocka fram brynformen med

Riktigt bra kvalitetspincett hittar du hos klassiska Tweezerman. Där kommer man dessutom med nya looker på sin Slant Tweezer lite då och då, som den eleganta Rose Gold. Den kostar 239 kr och finns här (länk till Meds).

smal ögonpenna från depend

Eyebrow Pencil Slim & Thin från Depend är ett riktigt kap för sitt pris. Den har en väldigt tunn spets som är lätt att få till en snygg form med men också att måla dit fina strån med. Den kostar 159 kr och finns här (länk till Kicks).

brynapplikator med filtspets från mac

Vill du kunna trixa till fejkstrån finns den hyllade Shape & Shade Brow Tint från MAC som har en tunn tunn filtspets och vattenfast formula. Den kostar 210 kr och finns här (länk till Kicks).

Mest läst