Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktips

Skönhetsredaktörens topplista: Här är de 5 bästa hårparfymerna

13 apr, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografshutterstock/tt
kvinna med hårparfym
Med de här smarta sprayerna sprider du din parfym på allra bästa sätt.
Annons
Mogen hy: Så tar du bort mascarakladdetBrand logo
Mogen hy: Så tar du bort mascarakladdet

Det är lyxigt men också enkelt att sätta doft på dig själv med en hårparfym. Det är en toppenprodukt inte bara för att du snabbt kan fräscha upp ditt hår efter ett träningspass eller om håret dragit till sig lukt från os eller annat. Om du har en känslig hud är håret ett smart sätt att ändå kunna använda parfym. Vanliga parfymer innehåller alkohol vilket torkar ut stråna, hårparfymer är däremot ofta berikade med ingredienser som vårdar och mjukgör, en del skyddar till och med mot UV-strålarna. Dessutom sitter hårparfym kvar bättre än traditionell parfym gör, speciellt om du tenderar att ha en lite torrare hud. Sist men absolut inte minst så sprider sig hårparfym härligt i luften så fort du rör dig.

Annons

5 bästa hårparfymerna just nu

Det finns bra många fler hårfrisyrer än vad många tror. Här har vi valt ut våra sex favoriter av de hårparfymerna som finns på marknaden just nu.

1. Honey Infused Hair Perfume

hårparfym från gisou

Mjukt söt och varmt sensuell med en anings tvålighet är kultsprayen Honey Infused Hair Perfume från Gisou, en vintageliknande doft på klassiskt vis. Precis som namnet antyder finns här honung tillsammans med blommiga noter från t ex apelsinblom och innehållet ger även lite extra fin glans till stråna.

Honey Infused Hair Perfume från Gisou kostar 459 kr/50 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

2. Peaches & Wildflowers Hair Mist

hårparfym med uv-skydd från antonio axu

En alldeles ny hårparfym hittar du hos svenska stjärnfrisören Antonio Axu. Peaches & Wildflowers Hair Mist är drömmen för alla som älskar solvarm frukt med vanilj. Förutom doften fräschar den också upp håret med sitt vårdande innehåll. Här får du bl a glans, fukt och en lätt dos av UV-skydd. Flaskan är av plast och ger därför inte lika lyxig känsla som många andra hårparfymer men praktiskt på resa då den inte är så tung.

Annons

Peaches & Wildflowers Hair Mist från Antonio Axu kostar 159 kr/150 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

3. Protective Hair Perfume

skyddande hårparfym från sachajuan

Sachajuans kunder älskade doften på salongens produkter så mycket att man tog fram en parfym för håret med just dessa noter. Den här moderna klassikern bjuder på en fruktigt blommiga mix från litchi, grönt äpple, persika, ros, ylang ylang, patchouli och mysk. Den vårdande vätskan ger dessutom mer glans men mindre flygiga och frissiga strån. Den skyddar också mot UV-ljus och innehåller ett unikt komplex som motverkar oönskad lukt.

Protective Hair Perfume från Sachajuan kostar 650 kr/50 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

4. Brumes Du Maroc

vårdande hårparfym från moroccanoil

Moroccanoils bidrag på hårparfymshyllan bjuder på så mycket mer än bara doft för stråna. Brumes Du Maroc är misten du kan spraya med över hela kroppen. Den har doften av märkets hårvårds- och stylingprodukter, en väldigt fräsch mix av blommiga noter och amber. Den innehåller också vårdande arganolja samt skyddande E-vitamin men är den flyktigaste i gänget. Du behöver fylla på under dagen för att doften ska hålla sig.

Annons

Brumes Du Maroc från Moroccanoil kostar 299 kr/100 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

5. Côte D'Azur Hair Refresher

ikonisk hårparfym från oribe

Den första moderna hårparfymen kommer från Oribe och är precis som Sachajuans resultatet av kundernas önskan om en doft med samma fina noter som märkets hårvård. Côte D'Azur Hair Refresher ger dig en väldigt exklusiv touch med soliga noter inspirerade av franska Rivieran, t ex bergamott, cyklamen, jasmin, tuberose, vetiver, sandelträ samt amber.

Côte D'Azur Hair Refresher från Oribe kostar 300 kr/80 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

Så får du ut mer av din hårparfym

Mista hårparfymen på torra strån för bäst effekt. Vill du ha en mjukare doft? Spraya den på din borste så får du en lätt dos av noterna över håret. Denna är perfekt att ha i väskan för att snabbt kunna neutralisera trista lukter men också för att dämpa friss och bättra på skydd mot solen.

Annons