Kvinna med vackert hår
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021
0:52

Efter reklamen: Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021

(0:52)

Slå på ljud

Att bli äldre påverkar inte bara hyn – åldrande har lika stor inverkan på håret som huden. Medan många är noggranna med fukt och antiage-krämer i ansiktet redan från ung ålder, så glömmer desto fler bort att ta hand om håret på samma sätt för att förebygga åldrat hår.

Men det finns enkla knep att ta till – med en stabil hårvårdsrutin så kan håret hållas fräscht och livfullt längre, trots att man blir äldre.

Olja för att motverka tunnare hår

När man åldras så förlorar håret sin elasticitet och blir skörare, vilket i sin tur gör att håret lättare går av och tunnas ut. När man tappar håret snabbare än nytt växer ut så blir det tunnar med tiden. Därför kan det vara bra att applicera hårolja en till två gånger i veckan för att stärka håret. Kokosolja eller avokadoolja rekommenderas mot förtunning.

TV4-kocken Sandra Mastio: Därför är jag stolt över mitt gråa hår

Milt schampo för att tackla torrhet

UV-strålar, luftföroreningar och dåliga hårvanor är inte det enda som kan göra håret torrt – något så enkelt som att byta schampo kan göra under. När man blir äldre är det extra viktigt att använda ett snällt schampo, som inte torkar ut hårbotten samtidigt som det gör rent håret. Undvik schampon med parabener och silikoner.

Återfuktande balsam för trött hår

Om man har trött hår utan lyster så är det ett tecken på att det inte blir ordentligt återfuktat, något som kan bero på att man använder fel eller för lite balsam – eller inget alls. Ofta fungerar det bäst att använda ett balsam från samma hårvårdsserie som ens schampo, då produkterna är skapade för att fungera tillsammans.

Hollywoodkändisarnas fantastiska hårförändringar 2021

Hårmask för att mjuka upp

Schampo och balsam i all ära, men vad många behöver är att lägga till en hårmask i sin rutin, åtminstone någon gång i veckan. En hårmask hjälper till att återfukta håret på djupet, och mjukar upp strävt hår.

Läs mer: Bästa varmluftsborste – favoriterna som stylar och fönar (länk till vår systersajt elle.se)

Bonus: Så färgar man skonsamt över grått hår

Många väljer att färga över sitt gråa hår för att det inte ska synas. Om man vill göra det men samtidigt inte vill slita för mycket på håret, så ska man se över vad man använder för hårfärg. Många hårfärger innehåller ammoniak, vilket sliter mycket på året. Välj hellre en hårfärg fri från ammoniak, för att håret ska må bättre.

Källa: Be beautiful.

Charlize Therons fantastiska förvandling i håret

Mest läst