Sandra Mastio.
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)
1:18

Efter reklamen: 10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

(1:18)

Slå på ljud

Tv-kocken Sandra Mastio, 41, blev känd när hon vann Sveriges mästerkock 2015, och har sedan dess både släppt kokböcker och synts i tv-program på SVT. Inför 40 000 följare på Instagram visar Sandra Mastio för det mesta upp mat och recept på sin sida.

Nu väljer hon att stå upp för sitt gråa hår, i ett inlägg på Instagram. Mastio skriver att det har tagit ett år för henne att acceptera att hon numera är gråhårig.

”Ett år senare. Lärt mig älska det. Skulle inte vilja vara utan det nu, men det tog nästan ett år att acceptera det”, skriver hon till bilden, där hon visar upp sitt snygga gråsprängda hår.

Miranda, 41, slutade lägga tusenlappar på att färga – älskar sitt gråa hår

Därför slutar Sandra Mastio färga håret

Tv-kocken konstaterar att det är stor skillnad mellan män och kvinnor när det gäller grått hår – medan männen ses som snygga ”silverfoxes”, så blev hon stressad så fort det syntes gråa hår.

””Salt and peppar” - som man så frikostigt beskriver det motsatta könet när de grånande tinningarnas charm börjar visa sig. Själv fick jag panik om jag inte fick en frisörtid innan håret vuxit ut två millimeter. Men nej! No more hårfärg, mer Sandra!”, skriver Sandra Mastio i inlägget.

Så får du det perfekta gråa håret – utan att gå till frisör

Hon konstaterar dock att pengarna hon numera inte lägger på hårfärg dock verkar ha gått upp i rök – men rekommenderar andra som tvekar kring att bli gråhåriga att våga ta steget.

”Tvekar ni, så tveka inte längre, go grey, var stolt och ditt hår kommer tacka dig genom att bli cirka 4 gånger så tjockt!”, skriver hon.

Forskning: Gråhåriga kvinnor känner sig fria – men får mer kritik

I kommentarerna hyllas hon nu för sin nya hårfärg.

”Det är så fruktansvärt snyggt!!! Skulle vilja gå fram till varenda kvinna jag ser som bär sitt gråa med stolthet och bara ösa beröm över för det finns fan inget snyggare!”, skriver en person.

”Så himla snyggt hår! Har tänkt flera gånger på det, att du passar sjukt bra i det och att fler borde låta bli att färga! Svinsnyggt”, menar en annan.

Mest läst