Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Skönhetsredaktören: Så fungerar Macs torrschampo-mascara

20 mar, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografshutterstock/tt
Mac mascara torrschampo
Här är den hyllade nyheten som ska fräscha upp din franslook på bara sekunder.
Annons
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskuggaBrand logo
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

Brukar din mascara fallera i fyllighet och elegans framåt eftermiddagen? Drömmer du om något som skulle kunna piffa upp mascara-looken de där gångerna då du ska iväg direkt efter jobbet och inte hinner sminka om dig? Att borsta mascara på mascara för att lyfta ögonlooken brukar inte vara någon toppenidé. Men nu finns faktiskt en helt ny lösning, en slags produkt som ska ge lika mycket wow-effekt på fransarna som torrschampo har i håret. Därför har också MAC, som ligger bakom produkten, döpt denna uppfinning till just Lash Dry Shampoo Mascara Refreshener. Låter perfekt att ha med sig i sminkväskan!

Så fungerar torrschampo för ögonfransarna

kvinna fräschar upp sin mascara på kontoret

Det har snackats mycket om nya Lash Dry Shampoo Mascara Refreshener från MAC i sociala medier. Och förklaringen till hur den fungerar låter vettig. Kombinationen av en välkammande borste som inte hakar fast i fransarna tillsammans med en formula med speciella polymerer som mjukar upp och fräschar till din redan påmålade mascara ska göra jobbet. Mascaran reder varsamt ut, snyggar till och formar om fransar som trasslat ihop sig. Och det från rot till topp.

Annons

Så bra är nya Lash Dry Shampoo Mascara Refreshener från MAC

Bara för att det låter bra behöver det dock inte betyda att det faktiskt fungerar i verkligheten. Här på skönhetsredaktionen har vi därför testat både en och flera gånger för att verkligen kunna visa hur bra den här nyheten är. Här kan du se hur mascaran såg ut på morgonen, några timmar senare och sedan efter en snabb uppräschning med Lash Dry Shampoo Mascara Refreshener.

test av mac lash dry shampoo mascara

Så vad tycker vi?

Min mascara hade inte klumpat ihop sig under dagen men väl minskat i volym och tappat i pigghet. Fransarna hade inte kvar samma fina böj som när jag målade dem på morgonen. Med Lash Dry Shampoo Mascara Refresher fick jag definitivt en vaknare och öppnare blick och framför allt en rejäl fyllighet. Den klumpar inte alls som när man fyller på med sin vanliga mascara och den gamla började inte smula som den brukar när man pillar på torkad mascara. Den här "torrshampo"-mascara imponerar. Det blev dock inte så mycket finlir, det är svårt att verkligen separera för en elegant look då det blir mycket formula på fransarna. Slutsats? Denna åker ner i sminkväskan och tas fram när det är dags att ta sig snabbt från jobb till fest och ett rejält drag till fransarna önskas. För visst blev det en maffigare look!

Lash Dry Shampoo Mascara Refresher

Lash Dry Shampoo Mascara Refresher från MAC kostar 320 kr och ANNONS du hittar den här.

Annons