Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Jag sov med strumpor i håret – volymen blev otrolig

18 apr, 2023 
heatless curls spolar strumpor
Trenderna avlöser varandra i ultrarapid. Men nu finns en trend som verkligen fungerar och skapar ett otroligt hår helt utan arbetsinsats eller varma hårverktyg.
Du bara måste testa!
Annons
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar

Jag känner mig ibland som en karikatyr av en sliten tvåbarnsmamman.

Förr lockade jag håret varje vecka, det slingades blont så ofta frisören ansåg passande och packades in i dyra masker minst en gång i veckan. Värmeskydd var en självklarhet. Leave in-produkterna välanvända.

Sen kom barnen.

När minstingen fyllt två tog jag beslutet att återvända till min naturliga färg. Jag hinner inte längre låtsas vara blond. Och locktängerna, värmespolarna och varmluftsborstarna har legat och samlat damm sedan förlossning nummer ett. Förfallet av mitt piffande har ökat i takt med antalet sömnlösa nätter.

Långa band i mullbärssiden. Strumpor som skulle viras på knöliga sätt. Jag scrollade förbi allt, tills en av trenderna fångade mitt intresse. Instagram och Tiktok började fyllas av kvinnor som stoppade mjuka långa spolar i tubsockor, rullade in i håret i strump- och spolpaketet, sov med allt i håret och vaknade upp med ett Hollywoodsvall.

Heatless curls så gör du
Lockar skapades helt utan att använda slitande värmeverktyg!

Jag faller sällan för trender numera. En positiv följd av att fylla 35. Men att locka håret sovandes lät för bra för att inte testa. Spolarna inhandlades, men trots peppen hann jag inte testa dem. Inte förrän jag en kväll satt och vek tvätten framför Netflix. Ett par tubsockor dök upp i tvättkorgen och håret var fortfarande blött efter en dusch. Jag letade upp instruktionen på Tiktok och körde på.

Annons

Så skapar du lockar utan värme

När håret hade självtorkat lade jag tre mjuka spolar i varje strumpa. Enligt instruktionsfilmen skulle håret prepareras med saltvattenspray. Jag äger ingen saltvattenspray och ville inte att kudden skulle lukta av hårspray, utan valde i stället att använda en stor klick hårmousse i längderna. Jag delade upp håret i två, håret framför öronen i en del och håret på bakre delen av huvudet i en del. Därefter borstade jag det främre håret och rullade upp det på strumppaketet i en nedåtgående rull tills det tog stopp. Jag vek då in sidorna på spolarna som innehåller någon form av ståltråd och gjorde sedan samma sak med bakdelen av håret. Självklart missade jag en stor slinga i bak, men struntade i den lilla detaljen begav mig i stället mot sängen för att låta magin ske.

Under natten hostade barnen och en trött mamma steg upp med två sockor på huvudet. Jag gjorde spolarna raka och virade ut lockarna. Och WOW! Under tiden jag sovit hade ett Hollywoodsvall skapats. Utan slitande värme. Utan elförbrukning. Utan någon arbetsinsats alls. Och i stället för att kollegorna mötte en trött person på kontoret fick jag komplimanger för mitt fixade hår. Vilket kändes ännu bättre när jag visste att lockarna skapats av sig själva under en natts sömn! Att locka håret utan värme är verkligen perfekt för den som vill locka håret – men inte hinner.

Spolar, Åhléns

Hos Åhléns hittar du dessa mjuka och böjbara spolar till ett riktigt bra pris. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

Spolar för heatless curls från Åhlens
Klicka på bilden för att komma direkt till spolarna.

Spolar, Bravehead

Hos Lyko finns de här spolarna från Bravehead i många olika storlekar, så att du kan få just ditt önskade resultat. Se mer och köp spolarna här (reklamlänk).

Spolar i olika storlekar från Bravehead/Lyko för heatless curls
Klicka på bilden för att komma direkt till spolarna.
6 gånger kronprinsessan Victoria har chockat med sin frisyrBrand logo
6 gånger kronprinsessan Victoria har chockat med sin frisyr
Annons